Räkfond

ishavet.nu fisk & skaldjur räkfond

Vad gör man med alla räkskal som blir över efter att man har haft en räkfrossa? Man gör såklart en suergod räkfond som senare kan användas till att göra en räksoppa. Många frågar oss vad skillnaden mellan en fond och buljong är? Det enkla svaret är att en fond har djupare smaker och mer karaktär då man rostar ingredienserna. Receptet på denna räkfond har gått i vår egna göteborgares familj i generationer.

Aioli

Aioli är en mångsidig och enkel dippsås som du kan snabb får ihop för att förhöja den grillade fiskmiddagen eller räkorna. Aioli betyder “vitlök och olja” på de inhemska språken Catalan och Provençal och den används dippa med Gambas.

Stekt röding med Aioli

Stekt fjällröding med aioli

Stekt eller grillad röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till. Beställ vår svenska fjällröding här. Receptet är framtaget i samarbete med Norsk fisk.

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad. Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova. Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Beställ vår utsökta skrei-torsk här.   Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.

Taco med räkor

Taco med räkor. Fredagar brukar vara tacodagar för hela familjen. Pröva den här enkla godbiten med nachos och norska skalade räkor, t.ex. som en liten förrätt. Beställ våra stora räkor här. Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.