Måste vi äta fredagstacos när det finns vildlax?

Recept Remaki

Ishavet.nu frågade Roger Hjälm som är krögare på Katrinelund Sjökrog utanför Örebro om ett recept på Vildlax. Rogers recept går lika bra att använda med andra fisksorter eller den sjömat du tycker är bäst. Kolla in vårt utbud av Sashimi som alla är goda att ha i fredagssushin. Mysig alternativ fredagssushi som går att äta alla dagar […]

Sjömatstacos

Fisk taco

Sjömatstacos den fantastiska måltiden som många inte ens har provat! De är enkla att göra, faktiskt inte mer komplicerad än en vanlig taco, och de är mer smakrikt tycker vi! Genom att man kombinera och byter sjömat kan man variera tacosen. Serveras i varma mjuka tortillabröd med en enkel salsa, marinerad kål och mycket lime! […]

Gambas al ajillo med pan con tomate

Tapas gambas med chilli och vitlök “Gambas al ajillo” med pan con tomater

Skal på eller av? Kryddig eller sur? Hur gillar du det? Våra Tapas Gambas kan njutas av ”au Naturel” – de kan också användas i en mängd olika recept och smaksättningar. Då våra Tapas Gambas är kokta behöver man inte tillaga dem mer utan bara sveda dom över den varma glöden för att få till grillsmaken […]

Skagenröra

Skagenröra

Skagenröra är en riktigt klassiker på midsommar, så varför göra den på ett klassiskt vis med riktiga kvalitétsråvaror? Funkar såväl till vanligt toastbröd, bakad potatis eller varför inte på en laxhamburgare?

Räkfond

ishavet.nu fisk & skaldjur räkfond

Vad gör man med alla räkskal som blir över efter att man har haft en räkfrossa? Man gör såklart en suergod räkfond som senare kan användas till att göra en räksoppa. Många frågar oss vad skillnaden mellan en fond och buljong är? Det enkla svaret är att en fond har djupare smaker och mer karaktär då man rostar ingredienserna. Receptet på denna räkfond har gått i vår egna göteborgares familj i generationer.

Aioli

Aioli är en mångsidig och enkel dippsås som du kan snabb får ihop för att förhöja den grillade fiskmiddagen eller räkorna. Aioli betyder “vitlök och olja” på de inhemska språken Catalan och Provençal och den används dippa med Gambas.

Stekt röding med Aioli

Stekt fjällröding med aioli

Stekt eller grillad röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till. Beställ vår svenska fjällröding här. Receptet är framtaget i samarbete med Norsk fisk.

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad. Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova. Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Beställ vår utsökta skrei-torsk här.   Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.