Hur steker man Torskrygg (Skrei)

Såhär steker du skrei på bästa sätt.
Stekning av skrei
Av : Norsk Fisk

Stekning av Skrei

Såhär steker du skrei på bästa sätt.

Ingredienser

Ingredienser

  • 4 st Skrei
  • 6 msk Smör
  • 2 msk Matolja

Instruktioner

  • Förberedelser
  • Rumstemperera fisken och hetta upp en teflonstekpanna.
  • Stek fisken med skinnsidan neråt i olja.
  • Tillsätt smör efter 1 minut och fortsätt steka i 2 minuter, vänd fisken och stek ytterligare 3 minuter.
  • Täck stekpannan med lock, dra av från värmen och låt vila i 6 minuter.
  • Tiden varierar beroende på tjocklek, försök satsa på en innertemperatur mellan 50 och 55 grader.
Måltid: Lunch, Middag
Kategori: Skrei, Tips, Tips & Tricks