Visar alla 2 resultat

Fjällröding

Fjällröding är ett populärt val för många som gillar att äta fisk på grund av dess höga kvalitet och smak. Färsk fryst röding  brukar skördas från juni till augusti, och sedan snabbfrysa den så att den kan avnjutas året runt. Vår fjällröding eller artic char som som den heter på engelska odlas antingen i de kalla friska vattnen i norra sverige eller i de kyliga friska vattnen på Island. Om du letar efter en hälsosam och läcker fisk att lägga till i din kost är färsk fryst röding ett utmärkt alternativ. 


Färsk fryst fjällröding

Fjällröding är en fisk som finns i kalla, arktiska vatten. Den är släkt med lax och öring och anses vara en av de mest välsmakande sötvattensfiskarna. Fjällröding är en populär fisk och odlas även kommersiellt för sitt kött och sina rom . Vissa kanske inte är bekanta med fjällröding , men det är faktiskt en laxart. Den är inhemsk i de kalla vattnen i de arktiska och subarktiska regionerna och har ett liknande utseende som öring. Färsk fryst röding är rosa-röd i färgen och har en delikat smak som ligger någonstans mellan lax och öring. Den har också mindre fett än lax. Den är perfekt att steka, grilla, eller ugnsbaka i grädde med purjolök och dill. Om du letar efter en hälsosam och läcker fisk att lägga till i din kost är färsk fryst röding ett utmärkt alternativ. Den är låg i kalorier och fett, men har ett högt innehåll av protein och omega-3-fettsyror, som är bra för hjärtat. Färsk fryst röding är också en bra källa till A-vitamin, kalium och kalcium så om du letar efter en läcker och hälsosam fisk att lägga till i din måltid rotation, behöver du inte leta längre än till färsk fryst röding! Den här fisken är full av näringsämnen och har en delikat, mild smak som passar bra till en mängd olika rätter. Dessutom är den relativt lätt att hitta och tillaga.

FAQ Fjällröding

  1. Hur levereras Fjällrödingen?
Fisken fryses så snabbt som bara möjligt efter den lämnat vattnet. Vi levererar den sen hem till er direkt till er dörr. Med en super smidig frystransport så att fryskedjan aldrig bryts..  Redan när fjällrödingen fångas har vi med hjälp av den omtalade frystekniken påbörjat nedfrysningen av de ny fångade fiskarna. Detta gör avstannar processen och låter dem behålla sin färskhet. Antingen fryser våra fiskare ner fisken direkt på båten om de är en längre väg tillbaka, om de är närmare land fisket sker så fryses fisken ner direkt när de ankommer till land.
  1. Är fjällrödingen fiskad med hållbart fiske?
Ja det stämmer, all vår fjällröding är fiskad med hållbart fiske. Vi är stolta att  alla olika fiskare och leverantörer vi jobbar med och all vår fisk som är märkt beroende, detta då på efter krav som ställs på just den typen av fiske som krävs för att uppnå ett hållbart fiske. Vi värnar om att man ska äta bättre fisk där både kvalitetet och ett hållbart fiske värnar en frisk natur & hav.
  1. Hur tillagar man Fjällröding?
Det bästa sättet att tillaga Fjällröding är att torka den rent och sen steka på hög värme med skinsidan nerråt. Skinnet blir då krispigt och samtidigt skyddar köttet. . jällröding är ett jättebra alternativ för dig som vill äta bättre fisk, majoriteten av fisk innehåller låga fetthalter och bra fetter och är en perfekt källa för omega-3. Fisk mår bäst när de inte tillagas för hårt, att seka fisk oavsätt sort till en innertempratur över 60grader kommer resultera i en torr och tråkig fisk. Likt kött ska man behandla fiskar på olika sätt men en regel är att hålla inner temperaturen runt 50 grader.  
  1. Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
Du kan alltid ringa oss mellan kl 10-16 på vardagar och få svar direkt av vår kunniga personal. Du kan också maila till oss och kan då se fram emot svar så snabbt vi bara kan  beroende på vilken tid på dygnet du skriver till oss.