Kalix löjrom har en lätt sälta och en delikat smak, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens i många rätter. Löjrommen kan njutas på en rad olika sätt, såsom på en toast, i en tårta eller som en raffinerad förrätt tillsammans med exempelvis crème fraîche, rödlök och gräslök. Med sin höga kvalitet och unika smakprofil är Kalix löjrom verkligen en svensk gastronomisk skatt.
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
Varför välja Kalix Löjrom?
Vår löjrom från Kalix kommer från den svenska siklöjan (Coregonus Albula) fångad i det småskaliga kustfisket i norra Bottenviken mellan Åby älv och Torne älv under perioden oktober till december. Kalix Löjrom har som första svenska livsmedel tilldelats Eu-utmärkelsen Skyddad ursprungsbeteckning (SUB). Rommen är orange/röd och är betydligt mindre i kornen än den amerikanska siklöjans rom. Rommen har en lätt salt smak med en krispig len konsistens.
FAQ Kalix Löjrom
Varför är Kalix Löjrom populär?
En av de faktorer som gör Kalix Löjrom unik är att den enbart kommer från siklöja som fiskats i Bottenviken, vilken är världens största bräckvattenskärgård.
Varifrån kommer er Kalix löjrom?
Vår Kalix löjrom kommer direkt från Kalix älvdal i Norrbotten, där den tillverkas med stor omsorg och expertis.
Hur förvarar jag min Kalix löjrom?
Förvara Kalix löjrommen i kylskåp på 0-4 grader Celsius för bästa hållbarhet.
Vad kostar Kalix Löjrom?
498:-/75g. Kalix Löjrom är en efterfrågad delikatess och kommer i 75g och 500g burkar. När det gäller våra efterfrågade Kalix Löjrom, ser vi till att alltid leverera Kalix Löjrom av den bästa kvalité.