Kalix Löjrom
Kalix löjrom har en lätt sälta och en delikat smak, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens i många rätter. Löjrommen kan njutas på en rad olika sätt, såsom på en toast, i en tårta eller som en raffinerad förrätt tillsammans med exempelvis crème fraîche, rödlök och gräslök. Med sin höga kvalitet och unika smakprofil är Kalix löjrom verkligen en svensk gastronomisk skatt.
Varför välja Kalix Löjrom?
Vår löjrom från Kalix kommer från den svenska siklöjan (Coregonus Albula) fångad i det småskaliga kustfisket i norra Bottenviken mellan Åby älv och Torne älv under perioden oktober till december. Kalix Löjrom har som första svenska livsmedel tilldelats Eu-utmärkelsen Skyddad ursprungsbeteckning (SUB). Rommen är orange/röd och är betydligt mindre i kornen än den amerikanska siklöjans rom. Rommen har en lätt salt smak med en krispig len konsistens.