1 produkt

Bläckfisk och Kalamari 
Vissa bläckfiskar kan vara seg och måste möras genom att skruvas innan de tillagas. I grekland och medelhavsländerna kan man se nyfångad bläckfisk som slås mot klipporna för att möra till dem.  Bläckfisk kan antingen kokas eller stekas/friteras snabbt, men om du vill ha det mjukare så är “slowcooking” rätt väg att gå för dessa fibrer. Kalmari är en viktig födokälla för många djur, inklusive människor. De är en populär mollusk som  används i en mängd olika rätter. Våra bläckfiskringar är superenkla att tillaga. Fritera eller kör i air fyern och servera med aioli och lite citron.


Bläckfisk och Kalamari från Spanien

Kalamari är en intressant och viktig del av det marina ekosystemet. De är en viktig födokälla för många djur och används också i en mängd olika rätter. Visste du attbläckfiskbläck används som ett naturligt färgämne i livsmedel till exempel den svarta risotton i venedig. Detta bläck utvinnerman ofta från den så kallade sepia bläckfisken. Bläckfisken är en fascinerande varelse och är ett populärt diskussionsämne bland fisk- och skaldjursälskare. Den spanska bläckfisken är annorlunda än de som finns i andra delar av världen. De  har en snabbare ämnesomsättning och kan simma upp till 40km/htimmen.  Bläckfisk har vanligtvis 8 armar medans Sepia bläckfisken och kalamari har fler.  Spanien är inte det enda landet som har bläckfisk i sina vatten. De finns också utanför Frankrikes, Italiens och Portugals kust, och i nästan alla hav runt om vår planet.Den spanska bläckfisken anses dock smaka bättre än de bläckfiskar som finns i andra delar av världen. De är eftertraktade av kockar för sin delikata smak och konsistens.

  

FAQ Bläckfisk

1 Hur tillagar man bläckfisk? Hemligheten i att få en så bra tillagad bläckfisk som möjligt ligger i tålamod, när du tillagar en bläckfisk ska den få kokas upp långsamt i låga tempraturer  Härigenom får du fram en konsistens som är oemotståndlig & älskad av många fisk och skaldjursälskare. Men kokningen är bara första steget i processen, faktum är att det ofta talas om att de är ytterst viktigt att koka bläckfisken för att kunna uppnå rätt mörhet och konsistens, då fibrerna bryts ner och vatten dras ut ur köttet. Så först efter man kokat upp är det dax för nästa del av processen så om de må vara att grilla, fritera eller göra någon form av gryta eller liknande. Se gärna över våra recept för att hitta diet som passar hos dig. Våra bläckfiskringar är färdig mörade och reda att ta ur frysen, tina och tillaga.  2 vart fångas bläckfisken? ' Bläckfiskenringarna som vi erbjuder är fiskad med hållbart fiske och kommer från spanska vatten. Vi på Ishavet har kommit fram till får alltid en flashback till Barcelona när vi äter våranbläckfisk. Bläckfiskringarna är precis som de vi får i Spanien alltid håller måttet och är väldigt eftertraktade och populära. 3 Fångas bläckfisken med hållbart fiske? Ja, vi är väldigt måna om att sjömaten vi erbjuder är fiskad med hållbart fiske. Vi har lagt ner mycket tid på se till att vi bara jobbar med fiskare som använder sig av metoder som är miljövänliga, lagstyrda och rena, just för att uppnå hållbart fiske! 4 Är bläckfisken färsk? Ja, all fisk vi erbjuder är färsk, bläckfisken precis som våra andra produkter är nedfrysta med en ny framtagen metod för att frysa ner fiskprodukter. Vi jobbar med fiskebåtar som har frystekniken på sina båtar eller som ser till att fisken är i land i god tid och blir nedfryst direkt.