1 produkt

Bläckfisk och Kalamari 

Kalamari och bläckfiskringar är två populära rätter som görs på bläckfisk. Bläckfisk är en typ av däggdjur som lever i havet och är känt för sina långa, smala kroppar och sina stora, rörliga tentakler.

Bläckfiskringar har en krispig och smakrik yta och är populära på många restauranger. De är gjorda på kalamari eller bläckfiskkött som har skurits i tunna skivor, doppats i frityrsmet och friterats i olja. Det serveras oftast som en förrätt eller en del av en sallad. Kalamari har en mjuk och smakrik konsistens och är populärt i många länder runt om i världen.

Både kalamari är gott och nyttigt eftersom bläckfisk innehåller många näringsämnen som protein, jod och selen.


Bläckfisk och Kalamari från Spanien

Kalamari, även känd som bläckfisk, är en viktig del av det marina ekosystemet. De är en viktig födokälla för många djur och används också i en mängd olika rätter runt om i världen. Bläcket från sepia bläckfisken används som ett naturligt färgämne i livsmedel, till exempel den svarta risotton i Venedig.

Bläckfisken har en snabbare ämnesomsättning än andra arter och kan simma upp till 40 km/h. Den spanska bläckfisken anses dock smaka bättre än de som finns i andra delar av världen. Så nästa gång du äter kalamari, tänk på allt det intressanta och viktiga som denna varelse har att erbjuda både i naturen och på din tallrik.

  

FAQ Bläckfisk

1 Hur tillagar man bläckfisk? Hemligheten i att få en så bra tillagad bläckfisk som möjligt ligger i tålamod, när du tillagar en bläckfisk ska den få kokas upp långsamt i låga tempraturer  Härigenom får du fram en konsistens som är oemotståndlig & älskad av många fisk och skaldjursälskare. Men kokningen är bara första steget i processen, faktum är att det ofta talas om att de är ytterst viktigt att koka bläckfisken för att kunna uppnå rätt mörhet och konsistens, då fibrerna bryts ner och vatten dras ut ur köttet. Så först efter man kokat upp är det dax för nästa del av processen så om de må vara att grilla, fritera eller göra någon form av gryta eller liknande. Se gärna över våra recept för att hitta diet som passar hos dig. Våra bläckfiskringar är färdig mörade och reda att ta ur frysen, tina och tillaga.  2 vart fångas bläckfisken? ' Bläckfiskenringarna som vi erbjuder är fiskad med hållbart fiske och kommer från spanska vatten. Vi på Ishavet har kommit fram till får alltid en flashback till Barcelona när vi äter våranbläckfisk. Bläckfiskringarna är precis som de vi får i Spanien alltid håller måttet och är väldigt eftertraktade och populära. 3 Fångas bläckfisken med hållbart fiske? Ja, vi är väldigt måna om att sjömaten vi erbjuder är fiskad med hållbart fiske. Vi har lagt ner mycket tid på se till att vi bara jobbar med fiskare som använder sig av metoder som är miljövänliga, lagstyrda och rena, just för att uppnå hållbart fiske! 4 Är bläckfisken färsk? Ja, all fisk vi erbjuder är färsk, bläckfisken precis som våra andra produkter är nedfrysta med en ny framtagen metod för att frysa ner fiskprodukter. Vi jobbar med fiskebåtar som har frystekniken på sina båtar eller som ser till att fisken är i land i god tid och blir nedfryst direkt.