Marulk
Marulken är en av havets verkliga läckerheter men också en av de fulaste. Den har vitt kött som liknar hummer, men med fastare kött. På marulken äter man oftas kinderna och svansen, men kinderna går ofta till restauranger. Marulken kan tillagas på många olika sätt – Marulk brukar vanligtvis serveras grillad eller halstrad men passar till de flesta tillagningssätt. Marulken har en smak som inte är alltför djärv och kan fungera bra i många rätter. Det fast köttet klarar med råge att kokas i tomatsås och är därför perfekt i en fiskig tomat pasta. Den tillför också en intressant textur till din matlagning, så om du letar efter något nytt på menyn prova gärna Marulken. Vår marulk kommer oftast från Norge där den växer sig fin och fast i kalla och klara vatten.
FAQ Marulk
- Hur levereras Marulken?
- Är Marulken fiskad med hållbart fiske?
- Hur tillagar man marulk?
- Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?