Endast ett sökresultat

Bergtunga

Bergtunga är något som är en klass för sig själv. Vår Bergtunga är fiskad i Centrala Nordsjön och kommer i fina fileer. Bergtunga är en väldigt lyxig och fin matfisk och den liknar såväl sjötunga, som rödtunga i smak. Vår bergtunga fileas innan den fryses och kommer i styckfrysta bitar om 80-120g.


Bergtunga tillhör familjen flundrefiskar inom ordning plattfiskar. Det är en halvoval fisk, mindre långsträckt än rödtungan. Bergtunga är en mångsidig fisk som kan tillagas på flera olika sätt. Den kan ugnsbakas, pocheras eller bara lätt paneras och stekas i smör. När man tillagar tunga är det viktigt att inte överlaga den, eftersom fileerna då kan bli torra. Bergtunga är en eftertraktad fisk i svensk matlagnings tradition.Det är en välsmakande och hälsosam fisk med låg fetthalt och kalorier, och är en bra källa till protein.

FAQ Bergtunga

Hur smakar bergtunga?

Bergtunga har en mild och delikat smak med en lätt sötma. Köttet är saftigt och har en fin textur, vilket gör den till en uppskattad fisk i många maträtter.

Vilka är de bästa tillagningsmetoderna för bergtunga?

Bergtunga kan tillagas på olika sätt beroende på dina preferenser. Den kan stekas i smör eller olja för att få en knaprig yta eller ugnsbakas för att behålla sin saftighet. Du kan också grilla eller ånga bergtungan för att bevara dess naturliga smaker.

Vad kan jag servera tillsammans med bergtunga?

Bergtunga passar bra med olika tillbehör. Du kan servera den med potatis, färska grönsaker, en lätt sås eller en fräsch sallad. Ris eller quinoa är också goda alternativ att kombinera med bergtunga.