1 produkt

Gös

Gös är en av de mest populära matfiskarna i Sverige. Vår gös är MSC-certifierade och småskaligt fiskad med garn i Hjälmaren. Hjälmargösen betraktas som en delikatess och är en självklarhet på restauranger runt om i Sverige. Gösen är en rovfisk som är besläktad med aborren och har ett fast vitt kött som är mycket smakrikt. Det fina och rena vattnet i Hjälmaren gör att gösen växer sig fin och god, och deras storlek gör dem lättare för fiskarnas nät. Filéerna är mellan 200-400 gram styck med skinnsida; de är benfria (även om enstaka ben kan finnas kvar).


   

Gös från Hjälmaren till matbordet

Gösen i Sverige förekommer främst vid Vänerns, Hjälmarens och Mälarens vattensystem och i främst grunda, näringsrika sjöar i södra Sverige. Gösen är gulbrun på ryggen med en mässings färgad nyans och vit på magen. Den anses vara en av de mest välsmakande fiskarna och används ofta på restauranger. Gösen är en proteinrik fisk som finns i många kök runt om i världen. Den har få ben, vilket gör den lätt och mör med precis tillräckligt mycket smak för att tillfredsställa alla smaker. Gös är en läcker sötvattenfisk med hög smak. Köttet kan kombineras med många olika kryddor och tillbehör för att göra välsmakande rätter! Du kommer säkerligen inte att ångra att du tillagar din nästa måltid med denna underbart välsmakande delikatess från naturens kylskåp till ishavet och sedan hem till er. Den fungerar bra som ingrediens i soppor eller recept för stekt ris, Sparris, hollandaise och eller bara knapersteka skinnet på skinnsidan och servera med brynt smör. Gösen är väldigt mångsidig och kan användas på många sätt med olika tillbehör.

Färsk fryst Gös

Gös är en underbar och mångsidig fisk. Den kan användas i så många olika rätter, från soppor och grytor till pasta- och risrätter. Den är en utmärkt källa till protein och omega-3-fettsyror och är dessutom kalorisnål. Om du letar efter ett läckert och hälsosamt sätt att lägga till om du vill ha mer fisk i din kost är färsk fryst gös ett bra alternativ. Här får du några tips om hur du tillagar den:
  • Om du gör en soppa eller gryta, tillsätt gösen i slutet av matlagningen så att den inte överlagas.
  • Gös passar bra ihop med andra starka smaker, t.ex chilli, vitlök, dill eller citron.
  • Prova att grilla, ugnsbaka eller steka gösen för att få en snabb och enkel måltid.
  • Gösen är också utmärkt rökt.

FAQ Gös

  • Hur levereras Gösen?
  • Fisken levereras hem till er med smidig transport. Vår fisk frysen med den senaste frystekniken. Redan när vi fångar upp fisken har vi med hjälp av den omtalade frystekniken påbörjat nedfrysningen av de ny fångade fiskarna. Antingen fryser våra fiskare ner fisken direkt på båten om de är en längre väg tillbaka, om de är närmare land fisket sker så fryses fisken ner direkt när de ankommer till land.
  • Är gös fiskad med hållbart fiske?
  • Ja det är den. Det stämmer att all vår gös är fiskad med hållbart och småskaligt svenskt fiske. Örebro ligger nära hjälmaren och Hjälmargösens huvudstad. Vår gös fiskas i detta trakter så man kan säga att den är närfångad. Vi är stolta att alla våra olika fiskare och leverantörer vi jobbar med och all vår fisk är märkt beroende, detta då på efter krav som ställs på just den typen av fiske som krävs för att uppnå ett hållbart fiske. Vi värnar om ett hållbart fiske och en frisk natur & hav.
  • Hur tillagar man Gös?
  • Det bästa sättet att tillaga Gös eller vilken fisk du nu väljer är att inte överlaga den och sträva efter en låg innertemperatur på fisken. Fisk är perfekt alternativ för de inte ska bli för mycket fett i din kost, så att du inte går upp i vikt genom att äta för mycket stekt mat, men vårt gös utbud är ett jättebra alternativ, majoriteten av fisk innehåller låga fetthalter och mycket av bra fetter. De är en smaksak så se över vårt utbud och hitta din gös hos oss på Ishavet.
  • Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
Du kan alltid ringa oss mellan kl 10-16 på vardagar och få svar direkt av vår kunniga personal. Du kan också maila till oss och kan då se fram emot svar så snabbt vi bara kan beroende på vilken tid på dygnet du skriver till oss.