Visar alla 10 resultat

Sushi och Sashimi

Sashimi är en av de mest populära rätterna i det japanska köket och betraktas som vardagsmat – här hemma är Sahsimi ofta en lyxig maträtt. Den vanligaste typen av fisk som används i sashimi är tonfisk och lax. Sashimi serveras vanligen som förrätt eller huvudrätt och är ofta tillsammans med ris och andra smårätter.


Sashimi plats i köket

Sashimi, en ikonisk del av det japanska köket, har en framstående plats i köket, särskilt när det gäller att tillaga och servera rå fisk och skaldjur. Sashimi kännetecknas av sina tunna skivor av färsk, rå fisk eller skaldjur, och dess enkelhet och elegans gör det till en favorit bland matälskare.

FAQ sashimi

Är det lätt att tillaga sashimi?

Trots sin enkelhet kräver sashimi viss skicklighet att tillaga och presentera. Om du skär fisken själv är det viktigt att använda en vass kniv och att skära mot fiskens riktning. På så sätt förhindrar du att fisken går sönder. Det mest populära sättet att tillaga råa fisk- och skaldjursprodukter är genom att servera den råå med lite havssalt. Man kan även gtilla sashimi produkter.

Hur levereras sashimi hem till mig?

Vi strävar efter att leverera så snabbt som möjligt. Vi levererar normalt mellan 16:00 – 22:00 måndag till fredag samt 10:00-22:00 under helger och vid leveranser innan 16:00 meddelas denna leveranstid innan.

Vad kostar sashimi?

399-998:-kr/kg. Vi erbjuder olika sorters sashimi i olika prisklasser. När det gäller vår omtyckta sashimi, ser vi till att alltid leverera sashimi av den bästa kvalité.