1 produkt

Svärdfisk

Svärdfisk är en speciell och god fisk med unikt kött som passar utmärkt att grilla. Svärdfisk ger dig chansen att prova något nytt och njuta av en fantastisk smak som är supergod med vår fruktsalsa eller bara som “kött” i en svärdfisk burgare – där svärdfisken grillas kort på hög värme och sen serveras direkt från grillen i ett gott bröd och möjligt med en karibisk hotsauce. Svärdfisk kan tillagas på en mängd olika sätt, men är bäst när den är antingen grillad eller stekt. Svärdfisk serveras ofta med en sås eller en topping, t.ex citron- eller limejuice, salsa eller pesto.


 

Svärdfisk - En delikatess från havet

Svärdfisk är en fiskart som finns i tropiska och tempererade vatten runt om i världen. Svärdfisken är ett topprovdjur och är känd för sin långa, vassa svärd som den använder för att hugga eller lamslå i sitt byte. Svärdfisken är en populär fisk för sportfiske och fiskas även kommersiellt för sitt kött, som anses vara en delikatess. Svärdfisken har stora likheter med tonfisk och används på liknande sätt, köttet är mycket smakrikt, men ljusare än tonfiskens. Fisken tillreds ofta i form av biffar som steks eller grillas. Du hittar svärdfisk hos oss på Ishavet, färsk fryst och redo att levereras hela vägen hem till dörren!              

FAQ Svärdfisk

  • Hur levereras svärdfisken?
Svärdfisken levereras hem till er med smidig transport direkt till din dörr. Direkt när fisken fångas så läggs den på is eller fryses ner med den senaste frystekniken, sen håller man den färskheten hela vägen hem till dig. Redan när vi fångar fisken har vi med hjälp av den omtalade frystekniken påbörjat nedfrysningen av de ny fångade fiskarna. Antingen fryser våra fiskare ner fisken direkt på båten om de är en längre väg tillbaka, om de är närmare land fisket sker så fryses fisken ner direkt när de ankommer till land. Samma sak gäller för fiskarna vi har i vår svärdfisk.
  • Är svärdfisken fiskad med hållbart fiske?
Ja det stämmer, all vår svärdfisk är fiskad med hållbart fiske. Vi är stolta att presentera alla olika fiskare vi jobbar med och all vår fisk som är märkt beroende, detta då på efter krav som ställs på just den typen av fiske som krävs för att uppnå ett hållbart fiske. Vi värnar om ett hållbart fiske och en frisk natur & hav.
  • Hur tillagar man Svärdfisk?
Det bästa sättet att tillaga Svärdfisk är att använda hög temperatur och en kort tillagningstid på båda sidor. Precis som all fiskar ska man inte gå över 55 grader i innertemperatur. Svärdfisk är supergod att grilla på direkt värme.  Ett bra alternativ när man vill ha en bättre kost och äta lite mindre fettig mat, vår svärdfisk är ett jättebra alternativ, majoriteten av fisk innehåller låga fetthalter men en hel del av bra fetter, ett bra sätt att tillaga svärdfisk är som sagt med tålamod men också vaksamt så de inte blir för länge. Se gärna över våra recept för svärdfisk på vår receptbank.
  • Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
Du kan alltid ringa oss mellan kl 10-16 på vardagar och få svar direkt av vår kunniga personal. Du kan också maila till oss och kan då se fram emot svar så snabbt som möjligt beroende på vilken tid på dygnet du skriver till oss.