Rödtunga
Rödtunga, en familjefavorit till alla sorters måltider. Den kan paneras, smörstekas eller tillagas som rullader. I danmark friterar man den och äter med remouladsås. Den vitköttiga fisken har fast magert kött vilket gör den utsökt när den fileas för hand. Rödtunga är populär som matfisk eftersom den är lätt att filéa och har ett utsökt köttet med en lätt söt smak. Rödtunga fileer kommer styckfrysta mellan 70-120g från oss på Ishavet, så de är redo att plockas fram och tillagas så många bitar ni vill ha.
756 kr
Rödtunga - En familjefavorit
Rödtunga är en viktig kommersiell fiskart i nordvästra Atlanten. Den fångas med trål , långrev eller garn och köttet saluförs färsk fryst som åstadkoms med hjälp av den senaste frystekniken. Rödtunga är populär som matfisk eftersom den är lätt att filéa och köttet är delikat med en lätt söt smak. Den kan bakas, stekas, grillas eller ångas, fisk kan helt enkelt tillagas på många olika sätt. Men en av de mest populära och fördelaktiga metoderna är att laga den med tålamod. Rödtunga eller andra typer bör alltid ha en låg innertemperatur och då den blir torr när den värms upp för mycket så att fettet inte smälter bort innan det hamnar på din tallrik. Fisk har ingått i många kulturers kosthållning världen över - varför inte prova något nytt?FAQ Rödtunga
- Hur levereras fisken?
- Är rödtungan fiskad med hållbart fiske?
- Hur tillagar man Rödtunga fisk?
- Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?