Het pasta med kräftstjärtar och tomat

Het pasta med kräftstjärtar

🌶️ Het sommarpasta med kräftstjärtar & Aji Lemon Drop

En snabb, smakrik pastarätt där sötman från tomat möter hettan i Aji-såsen och krondillsmaken från kräftstjärtarna.

Ingredienser

Ingredienser (2 portioner)

  • 200 g spaghetti eller linguine
  • 200 gr Kräftstjärtar en förpackning
  • 2 msk Aji Lemon Drop-sås
  • 200 g körsbärstomater gärna halverade
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/2 st citron saft + zest
  • 2 msk olivolja
  • Färsk persilja eller gräslök till servering
  • Salt och svartpeppar

Instruktioner

Gör så här:

  • Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning.
  • Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs finhackad vitlök och tomater några minuter tills tomaterna börjar mjukna.
  • Tillsätt Aji Lemon Drop-såsen och kräftstjärtarna. Rör om försiktigt och låt bli varmt – inte koka.
  • Vänd ner den nykokta pastan och smaka av med citron, salt och peppar.
  • Toppa med färska örter vid servering.

Anteckningar

Tips:
Vill du ha det mildare – börja med 1 msk Aji-sås och bygg upp hettan efter smak.