Stekta pilgrimsmusslor med curry

Scallops

Stekta pilgrimsmusslor

Stekta pilgrimsmusslor som är stekta rätt är bland det godaste som finns. Dock kan en tråkigt stekt lämna mycket att önska. Vårt tips är att 1. torka musslorna ordentligt. 2. ha lite curry på musslorna innan du lägger dem i pannan. 3. Stek i en het panna med rikligt med smör.

Ingredienser

  • 300 gr Pilgrimsmusslor
  • 100 gr Smör
  • 1 tsk currypulver
  • Matlagningsolja eller Ghee (klarifierat smör)

Instruktioner

  • Tina och torka pilgrilmsmusslorna

Pilgrimsmusslor

  • Värm en panna på högvärme.
  • Ha en nypa curry på steksidan på steksidan på pilgrimsmusslorna
  • Olja i stekpannan
  • Lägg i pilgrimsmusslorna med curry sidan nedåt och sänk värmen på plattan till medel
  • Stek tills pilgrimsmusslorna släpper i pannan eller de har en fått en bra maillard
  • Vänd musslorna och ge dem en ytterligare liten nypa med curry.
  • Lägg i smöret i pannan och ös musslorna med det smälta smöret tills de är ca 40 grader innertempratur.
  • Ställ musslorna på en tallrik och hällöver en del av smöret. Garnera med ett litet knippe skörvel eller persilja.