Klassiskt recept Fish'N Chips

Fish and Chips

Gör denna brittiska take-away-klassiker i ditt kök!

  • Förberedelser: 10m
  • Tillagningstid: 40m

Ingredienser

  • 2 st Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk
  • 400 g bakpotatis
  • 2 msk olivolja
  • 150 g frysta ärtor
  • 2 msk crème fraiche

Till egen panering:

  • 2 st skivor vitt bröd
  • 2 st vita fiskfiléer, som torsk, stillahavsspätta, rödtunga
  • 1 msk vanligt mjöl, kryddat
  • 1 st ägg

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C (Varmluftsugn) 225°C Vanlig. Skala och hacka potatis i lagomt tjocka strips, blanda sedan med olivolja och lite salt. Lägg på en stor bakplåt och in i ugnen i 20 minuter, vänd efter halva tiden.
  2. Tag fram våra förstekta Panerad Stillahavsspätta eller Sprödbakad Torsk ur frysen. Alternativt: gör egna panering: Rosta brödet lätt och blanda sedan kort i matberedaren för att få grovt ströbröd. Vänd fisken i mjöl, skaka av överskottet, doppa sedan i lite vispat ägg, sedan ströbrödet för att beläggas ordentligt. Rosta fisken med chipsen i ytterligare 20 minuter tills båda är gyllene.
  3. Strax innan Fish and Chips är klara, koka ärtorna i 3-4 minuter, töm vattnet och mosa dem. Rör ner crème fraiche och krydda.

Lämna ett svar