Ceviche på skrei med tropiska frukter, chili och färsk koriander
Ceviche är perfekt bjudmat. När den är gjord på fin, norsk skrei blir den dessutom så mycket bättre.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
- 300 g Skrei
- 3 st Lime
- 1 msk Salt
- 1 st Mango
- 1 st Avokado
- 1 st Papaya
- 3 st Salladslökar
- 2 st chili röd
- 1 kruka Koriander färsk
- 3 msk olivolja
Instruktioner
Förberedelser
- Börja med att skära fisken i några cm stora kuber. Lägg i en skål och pressa över lime och strö över några nypor salt. Låt stå kallt.
- Skär mango, avokado och papaya i lika stora bitar och blanda med strimlad salladslök, urkärnad finhackad chili, fina korianderblad och olivolja. Lägg upp fruktsalladen tillsammans med fisken i portionsglas eller skålar. Toppa gärna med några korianderblad och en extra limeklyfta.