Stekt skrei med ägg och kapris

Stekt skrei med ägg och kapris
Av : Norsk Fisk

Stekt skrei med ägg och kapris

Den här rätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!
Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser

  • 800 g Skrei
  • 1 msk Salt
  • Solrosolja
  • 2 klyfta Vitlök
  • 1 msk Smör
  • 2 st Ägg
  • 100 g Stora Räkor – 40/60 skalade
  • 150 g Smör
  • 1 st Schalottenlök
  • 3 msk Kapris
  • Salt och peppar
  • Pepparrot

Instruktioner

Förberedelser

  • Skär fisken i portionsbitar och strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  • Skölj av och torka fisken. Värm solrosoljan i stekpannan, lägg i fisken och stek tills den är nästan genomstekt, ca 6–7 minuter.
  • Först då vänder du fisken och steker den 1–2 minuter på den andra sidan.
  • Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden och ös smöret försiktigt över fisken.

Kaprissmör

  • Bryn smör och schalottenlök lätt, tillsätt kapris och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Ägg
  • Koka äggen i 7 min.
  • Riv på rivjärn först på grova sidan sen river man det rivna ägget på fina sidan av rivjärnet.
  • Lägg ut en plastfilm och forma äggen till en cylinder och rulla så den pressas ihop.
  • Lägg i kylen en timme så den sätter sig, skär upp.

Servering

  • Servera fisken på en bädd av riven pepparrot med räkor och kaprissmöret ovanpå skreien och äggskivorna bredvid.
Måltid: Huvudrätt, Middag
Kök: Norsk, Skandinaviskt
Kategori: Fisk, kapris, recept, Skrei
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 40 minuter
APRILREA
KUNDFAVORIT
Det ursprungliga priset var: 1095 kr.Det nuvarande priset är: 928 kr.
APRILREA
NYHET!
Det ursprungliga priset var: 1490 kr.Det nuvarande priset är: 1198 kr.