Thaicurrysoppa med Norsk Skrei

En sådär lagom het, smakfull som tusan och otroligt mumsig soppa som du såklart kan äta med ris eller bara som den är.
Thaicurrysuppa med Norsk torsk
Av : Norsk Fisk

Thaicurrysoppa med Norsk Skrei

En sådär lagom het, smakfull som tusan och otroligt mumsig soppa som du såklart kan äta med ris eller bara som den är.
Portioner: 4

Ingredienser

Ingredienser

  • 400 g Norsk Skrei
  • 1 zucchini
  • 0.5 spetskål
  • 1 purjolök
  • 3 msk olja
  • 5 dl kokosmjölk
  • 4 dl vatten
  • 2 msk currypasta röd
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk ingefära torkad
  • 1 nypa chiliflakes
  • 4 klyfta vitlök
  • 0.5 lime
  • 1 cm ingefära färsk
  • 1 tsk socker
  • salladslök
  • koriander färsk
  • salt

Instruktioner

Förberedelser

  • Strimla purjolöken och spetskål, finriv vitlöken och ingefäran.
  • Gör kuber av zucchinin och börja sen med att fräsa grönsakerna i olja i en kastrull.
  • Fräs 5-10 min och sen ner med röda curryn och kryddorna.
  • Fräs 5 min till och ha sen ner kokosgrädde och vatten.
  • Ner med buljongtärning och salt och pressa i lite limesaft.
  • Låt koka ihop i 15 min, tärna tosken
  • Lägg torsken i soppan 5 min precis mot slutet.
  • Toppa med salladslök och koriander
Måltid: Lunch, Middag, Soppa
Kök: Asiatiskt, thailändskt
Kategori: Asiatiskt, Skrei, Soppa