Thaicurrysoppa med Norsk Skrei
En sådär lagom het, smakfull som tusan och otroligt mumsig soppa som du såklart kan äta med ris eller bara som den är.
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser
- 400 g Norsk Skrei
- 1 zucchini
- 0.5 spetskål
- 1 purjolök
- 3 msk olja
- 5 dl kokosmjölk
- 4 dl vatten
- 2 msk currypasta röd
- 1 buljongtärning
- 1 tsk ingefära torkad
- 1 nypa chiliflakes
- 4 klyfta vitlök
- 0.5 lime
- 1 cm ingefära färsk
- 1 tsk socker
- salladslök
- koriander färsk
- salt
Instruktioner
Förberedelser
- Strimla purjolöken och spetskål, finriv vitlöken och ingefäran.
- Gör kuber av zucchinin och börja sen med att fräsa grönsakerna i olja i en kastrull.
- Fräs 5-10 min och sen ner med röda curryn och kryddorna.
- Fräs 5 min till och ha sen ner kokosgrädde och vatten.
- Ner med buljongtärning och salt och pressa i lite limesaft.
- Låt koka ihop i 15 min, tärna tosken
- Lägg torsken i soppan 5 min precis mot slutet.
- Toppa med salladslök och koriander