Tacos med Red Snapper och mango pico de gallo
Enkla att laga – svåra att glömma.Vi har tagit fram ett recept med mango pico de gallo, saftig Red Snapper och en skvätt Mango Habanero från Skånsk Chili för precis lagom hetta.
Portioner:
Ingredienser
🧊 Till fisken:
- 600 g Red Snapperfilé Tinad och rimmad i 6–10% saltlag, 30 min (går att byta ut mot Tigerräkor, Skrei, eller sej)
- 1 msk olivolja
- 1 st lime (Saft)
- Salt & nymald svartpeppar
🌶 Sås:
- Mango Habanero från Skånsk Chili efter smak (Obs Het!)
- 1 grillad röd paprika
- 1 Vitlöksklyfta (blancerad)
- 1 tsk olivolja
🥭 Mango pico de gallo:
- 150 gr mogen mango tärnad
- 2 st tomat tärnad och urkärnad
- 1/2 st silverlök finhackad
- 1/2 röd chili eller jalapeno valfritt
- Färsk koriander
- 1 st Lime (Saft)
- Salt
🌮 Övrigt:
- 8 st tortillabröd gärna majs (små)
- Avokado att mosa med lime & salt
- Färsk koriander
- Limeklyftor
Instruktioner
- Tänd Grillen! 🔥
Förbered fisken:
- Blanda rimlag (1 dl salt till 1 liter vatten= 10% rimmlag) och lös upp saltet helt.
- Lägg ner och tina Red Snapper-filéer direkt i rimlagen i ca 30-60 min.
- Ta upp, skölj av i kallt vatten, torka av och ringla över olivolja, lime, salt och peppar.
Grilla fisken:
- Grilla filéerna med skinnsidan ner på hög direkt värme tills de får fin yta.
- Vänd snabbt och grilla andra sidan lätt.
- Låt vila några minuter före servering.
Paprikasås: (Förbered gärna innan)
- Grilla paprikan tills skalet svartnar. Lägg i plastpåse eller täckt skål så skalet släpper.
- Blanchera vitlöken snabbt i kokande vatten (ca 30 sek).
- Mixa paprika, vitlök, olivolja och Aji Lemon Drop till en slät sås. (smaka gärna av med honung)
- Låt stå kallt i 1-24h för att smakerna ska gifta sig.
Mango pico de gallo: (Förbered gärna innan)
- Tärna mango och tomat. Finhacka lök och koriander.
- Blanda med limejuice och salt. Smaka av med Mango Habanero.
- Låt stå kallt i 1-24h för att smakerna ska gifta sig.
Guacamole:(Förbered gärna innan)
- Mosa avokado med limejuice, lite salt och peppar.
Värm tortillabröd:
- I torr panna eller direkt på grill – bara snabbt på båda sidor.
Bygg dina tacos:
- Lägg på Red Snapper, mango pico, guacamole och ringla över paprikasåsen.
- Toppa med extra Mango Habanero, färsk koriander och limeklyftor.
Rekommenderade produkter
Red Snapperfilé – 1kg
498 krSkreitorsk – Ryggfilé – 2.5kg
Det ursprungliga priset var: 1490 kr.1290 krDet nuvarande priset är: 1290 kr.Tigerräkor, 1kg
398 krSej – Ryggfilé, 2kg
496 krBläckfiskarmar, Superior 500g
398 krSkånsk Chili Mango Habanero, 100ml
69 krSkånsk Chili Scorpion Inferno, 40ml
49 krSkånsk Chili Aji Lemon Drop, 40ml
45 kr