Tacos med Red Snapper och mango pico de gallo

Enkla att laga, svåra att glömma! Detta recept har vi tagit fram för att framhäva inte bara red snapper men också en hyllning till ljumna sommarkvällar. Receptet blandar eldsmekta fiskfiléer med en mango pico de gallo som sen toppas med en skvätt Mango Habanero från Skånsk Chili.
Red Snapper Tacos with Mango

Tacos med Red Snapper och mango pico de gallo

Enkla att laga – svåra att glömma.
Vi har tagit fram ett recept med mango pico de gallo, saftig Red Snapper och en skvätt Mango Habanero från Skånsk Chili för precis lagom hetta.
Portioner: 4

Ingredienser

🧊 Till fisken:

  • 600 g Red Snapperfilé Tinad och rimmad i 6–10% saltlag, 30 min (går att byta ut mot Tigerräkor, Skrei, eller sej)
  • 1 msk olivolja
  • 1 st lime (Saft)
  • Salt & nymald svartpeppar

🌶 Sås:

  • Mango Habanero från Skånsk Chili efter smak (Obs Het!)
  • 1 grillad röd paprika
  • 1 Vitlöksklyfta (blancerad)
  • 1 tsk olivolja

🥭 Mango pico de gallo:

  • 150 gr mogen mango tärnad
  • 2 st tomat tärnad och urkärnad
  • 1/2 st silverlök finhackad
  • 1/2 röd chili eller jalapeno valfritt
  • Färsk koriander
  • 1 st Lime (Saft)
  • Salt

🌮 Övrigt:

  • 8 st tortillabröd gärna majs (små)
  • Avokado att mosa med lime & salt
  • Färsk koriander
  • Limeklyftor

Instruktioner

  • Tänd Grillen! 🔥

Förbered fisken:

  • Blanda rimlag (1 dl salt till 1 liter vatten= 10% rimmlag) och lös upp saltet helt.
  • Lägg ner och tina Red Snapper-filéer direkt i rimlagen i ca 30-60 min.
  • Ta upp, skölj av i kallt vatten, torka av och ringla över olivolja, lime, salt och peppar.

Grilla fisken:

  • Grilla filéerna med skinnsidan ner på hög direkt värme tills de får fin yta.
  • Vänd snabbt och grilla andra sidan lätt.
  • Låt vila några minuter före servering.

Paprikasås: (Förbered gärna innan)

  • Grilla paprikan tills skalet svartnar. Lägg i plastpåse eller täckt skål så skalet släpper.
  • Blanchera vitlöken snabbt i kokande vatten (ca 30 sek).
  • Mixa paprika, vitlök, olivolja och Aji Lemon Drop till en slät sås. (smaka gärna av med honung)
  • Låt stå kallt i 1-24h för att smakerna ska gifta sig.

Mango pico de gallo: (Förbered gärna innan)

  • Tärna mango och tomat. Finhacka lök och koriander.
  • Blanda med limejuice och salt. Smaka av med Mango Habanero.
  • Låt stå kallt i 1-24h för att smakerna ska gifta sig.

Guacamole:(Förbered gärna innan)

  • Mosa avokado med limejuice, lite salt och peppar.

Värm tortillabröd:

  • I torr panna eller direkt på grill – bara snabbt på båda sidor.

Bygg dina tacos:

  • Lägg på Red Snapper, mango pico, guacamole och ringla över paprikasåsen.
  • Toppa med extra Mango Habanero, färsk koriander och limeklyftor.
Måltid: Lunch, Middag, Red Snapper
Kök: Amerikanskt, Mexikanskt, Sydamerikanskt
Kategori: Fisktacos, red snapper, Tacos
Förberedelser: 1 timme
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 1 timme 30 minuter