Stekt skrei med paprikasås och chorizo
Här är den perfekta mixen av kryddig och salt chorizo och den delikata smaken av skrei.
Portioner: pers
Ingredienser
- 600 g skrei
- salt
- olivolja
Sås
- 150 g paprika röd
- 1 st lök gul
- 2 klyfta vitlök
- 350 g tomat er
- 1 dl olivolja
- 1.5 dl vitt vin torrt
- salt och peppar
Serveras med
- 350 g chorizo
- 2 klyfta vitlök
- 800 g spenat färsk
- olivolja
Instruktioner
Förberedelser
- Sätt ugnen på 180 °C.
- Skär skreien i portionsbitar och strö på salt.
- Stek skreien snabbt i olivolja i en stekpanna och lägg fisken med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
- Placera en stektermometer i fisken och ugnsbaka tills den är 52 °C.
Sås
- Hacka paprika, lök och vitlök.
- Blanchera tomaterna genom att skära ett kryss ovanpå, lägga dem i kokande vatten i ett par minuter och sedan lägga dem direkt i kallt vatten.
- Ta bort skalet och kärnorna, och hacka tomaterna.
- Blanda paprika, lök, vitlök, olivolja och vitt vin i en gryta och låt koka upp.
- Tillsätt hackade tomater och låt det puttra.
- Använd en stavmixer för att göra såsen slät och smaka av med salt och peppar.
- Skär chorizon i mindre tärningar och torka i ugnen i 3 minuter.
- Finhacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med spenaten.
- Tillsätt chorizo i spenaten innan servering.
- Servera skreien med sås, chorizo och spenat.
KUNDFAVORIT