Stekt skrei med paprikasås och chorizo

Här är den perfekta mixen av kryddig och salt chorizo och den delikata smaken av skrei.Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.
Av : Norsk Fisk

Stekt skrei med paprikasås och chorizo

Här är den perfekta mixen av kryddig och salt chorizo och den delikata smaken av skrei.
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Sås

  • 150 g paprika röd
  • 1 st lök gul
  • 2 klyfta vitlök
  • 350 g tomat er
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 dl vitt vin torrt
  • salt och peppar

Serveras med

  • 350 g chorizo
  • 2 klyfta vitlök
  • 800 g spenat färsk
  • olivolja

Instruktioner

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär skreien i portionsbitar och strö på salt.
  • Stek skreien snabbt i olivolja i en stekpanna och lägg fisken med skinnsidan uppåt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Placera en stektermometer i fisken och ugnsbaka tills den är 52 °C.

Sås

  • Hacka paprika, lök och vitlök.
  • Blanchera tomaterna genom att skära ett kryss ovanpå, lägga dem i kokande vatten i ett par minuter och sedan lägga dem direkt i kallt vatten.
  • Ta bort skalet och kärnorna, och hacka tomaterna.
  • Blanda paprika, lök, vitlök, olivolja och vitt vin i en gryta och låt koka upp.
  • Tillsätt hackade tomater och låt det puttra.
  • Använd en stavmixer för att göra såsen slät och smaka av med salt och peppar.
  • Skär chorizon i mindre tärningar och torka i ugnen i 3 minuter.
  • Finhacka vitlök och stek i olivolja tillsammans med spenaten.
  • Tillsätt chorizo i spenaten innan servering.
  • Servera skreien med sås, chorizo och spenat.
Måltid: Middag
Kategori: Skrei
Tillagningstid: 40 minuter
KUNDFAVORIT