Skrei med piccante salami och färskoststuvad purjolök

Ett kul recept med Skrei!
Mikaelgo och ishavet skrei

Skrei med piccante salami och färskoststuvad purjolök

Skriv ut receptet
Recept från vår Mikaelgo på Instagram – "Ja! Airfryer igen, den där makapären som vissa tror att man bara kan göra pommes i. Men allt handlar om att börja förstå hur man ska använda den. Som detta! Kolla här.
Skreitorsk som jag tinade upp i en 7% rimlag.
Olivoljepenslad, lågtemperaturbakad med termometer på 70°C tills den nådde en innertemperatur på 40°C. Sedan serverade jag den med färskoststuvad purjolök, dill och vitlök, och toppade allt med knaperstekt Spianata Piccante-salami. Det blev en helt fantastisk rätt där resultatet på fisken blev mer som om jag hade tillagat den sous vide, och det är mycket enklare att laga än det låter.
Testa så får du se! 😄"
Måltid Middag
Kök Europiskt
Keyword Fiskrecept, Skrei
Portioner 4
Författare @mikaelgo

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser

  • 600 g Skreitorsk
  • 600 g purjolök
  • 200 g Philadelphia-ost
  • 2 klyftor vitlök finhackad
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 kruka dill
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 200 g Spianata Piccante-salami

Instruktioner

Färskoststuvad purjolök:

  • Strimla purjolöken och finhacka vitlöken.
  • Fräs den finhackade vitlöken mjuk i smör.
  • Tillsätt Philadelphia-osten och de hackade örterna (spara lite örter till garnering).
  • “Stuva” samman blandningen och smaka av med salt, peppar och vit balsamvinäger.

Knaperstekt salami:

  • Strimla Spianata Piccante-salamin och stek den i Airfryer på 180°C tills den blir knaperstekt.
  • Låt salamin rinna av på papper. Spara fettet och rippla det över den färdiga rätten.

Tillagning av Skreitorsk i airfryer:

  • Rima fisken från fryst tillstånd i en 7% rimlag (70 gram salt till 1 liter vatten).
  • Pensla fisken med lite olivolja och placera torsken i Airfryer-korgen.
  • Luftstek på 70°C i cirka 15 minuter eller tills fisken når en innertemperatur på 40°C (använd en sticktermometer).

Plating:

  • Bottna tallriken med den färskoststuvade purjolöken.
  • Lägg på den tillagade fisken.
  • Toppa med knaperstekt salami och dill.
  • Rippla över lite olivolja.