Det här är supergott recept på lax med smak av saffran och citron. En utsökt middag med otroligt goda smakkombinationer!
Tips! om du inte gillar dill, hoppa över det. Vanligt ris kommer fortfarande att smaka utsökt med den, smakrika fisken.
APRILREA
APRILREA
Det ursprungliga priset var: 419 kr.329 krDet nuvarande priset är: 329 kr.
APRILREA
NYFISKAD!
2.5kg från 875 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
APRILREA
APRILREA
KUNDFAVORIT
APRILREA
APRILREA
NYHET!
Det ursprungliga priset var: 1490 kr.1198 krDet nuvarande priset är: 1198 kr.
APRILREA
NYFISKAD!
Det ursprungliga priset var: 845 kr.748 krDet nuvarande priset är: 748 kr.
APRILREA
Sashimi
Det ursprungliga priset var: 695 kr.618 krDet nuvarande priset är: 618 kr.
APRILREA
VILDFÅNGAD
Det ursprungliga priset var: 1745 kr.1488 krDet nuvarande priset är: 1488 kr.
APRILREA
Det ursprungliga priset var: 1058 kr.949 krDet nuvarande priset är: 949 kr.
APRILREA
Saffranslax med dillris
Portioner:
Ingredienser
- 350 gram laxfilé, utan skinn och ben
- 1 dl Grekisk yogurt
- 1 nypa Persilja
- 2 dl Basmatiris
- 1 dl Dill
- 2 st Citroner
- 3 tsk Saffran
- 1 tsk Havssalt
- 1 msk Olivolja
- 2 nypa Svartpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till högsta temperatur. Torka försiktigt av dina laxfiléer lite hushållspapper. Lägg laxen i en ugnsform, sprid över 2 matskedar olivolja och krydda med havssalt och nymalen svartpeppar.
- Mortla saffran tills det mestadels är pulver, lägg sedan det i en skål och häll i 1-2 matskedar ljummet vatten. Rör om tills det blandats ut och fått en fin färg. Skär 2st citroner på mitten och pressa saften i skålen. Häll nu saffransmarinaden över laxen och vänd på filéerna. Låt stå rumstemperatur.
- Nu gör förbereder du riset. Hacka 1 dl dillen. Placera basmatiris i en finmaskig sil och skölj under kallt rinnande vatten, använd din hand för att röra om riset tills vattnet är nästan klart. Skaka av överflödigt vatten. Lägg riset i en kastrull och tillsätt resterande 3 matskedar olivolja, 1 tsk. havssalt och tillräckligt med vatten. Koka upp, sänk sedan värmen och rör i dillen.
- Sätt på ett lock på riset och koka på låg temperatur tills det är mjukt och fluffigt, cirka 10 minuter.
- Medan riset blir färdigt, börjar du grilla fisken. Stek fisken i ugnen tills utsidan är ogenomskinlig och insidan är ljusrosa ca: 15–18 minuter.
- Grovhacka bladpersilja, skär den sista citronen i fjärdedelar. Häll 1 dl grekiskt yoghurt i en skål.
- Servera riset på tallrikar och toppa med lax; strö persilja över. Servera med citronklyftor och yoghurt vid sidan av, som du toppar av med eventuell sås från ugnsformen. Smaklig måltid!