Silkeslen räkomelett med hollandaise på räkfond
En fransk-inspirerad omelett med len konsistens, fylld med en krämig hollandaise smaksatt med räkfond och toppad med räkor. Perfekt till både vardag och fest.
Ingredienser
Ingredienser
Omelett
- 3–4 st ägg
- ca 1 msk vatten
- 1 msk smör till stekning
- 300 g skalade Ishavsräkor 40/60 eller 50/70
- 1 msk Dill
- Extra smör att avsluta med
Hollandaise
- 2 st äggulor
- 100 g smör
- 2 msk reducerad räkfond
- 1 msk citronjuice
- Salt och vitpeppar
Instruktioner
Så gör du:
Omelett
- Knäck äggen i en skål, tillsätt lite vatten och vispa lätt.
- Smält smör i en panna på låg värme. Häll i äggsmeten och rör försiktigt hela tiden så äggen sakta koagulerar. Omeletten ska vara mjuk och silkeslen, inte hårt stekt.
- Stek omeletten lätt
Gör hollandaisen
- Vispa äggulor, räkfond och citronjuice över vattenbad. Tillsätt smält smör i en tunn stråle under vispning tills såsen blir tjock och len. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Fyll och toppa
- Vänd ner hackade räkor i hollandaisen. Fyll omeletten med såsen och vik försiktigt ihop. Avsluta med ett tunt lager smör på utsidan för glans och extra smak.
Anteckningar
Serveringstips
Toppa med några hela räkor och lite färsk dill. Servera gärna med en fräsch sallad eller sparris.
Rekommenderade produkter
Stora Räkor – 50/70, 2.5kg
795 krTigerräkor XXL, 1kg
448 krTigerräkor, 1kg
398 krHummer, 600g
478 krRäkor 70/90, 2.5kg
598 krStora Räkor – 40/60
2.5kg från 995 kr









