Go Back
ishavet.nu logo

Silkeslen räkomelett med hollandaise på räkfond

Ingredienser

Ingredienser

Omelett

  • 3–4 st ägg
  • ca 1 msk vatten
  • 1 msk smör till stekning
  • 300 g skalade Ishavsräkor 40/60 eller 50/70
  • 1 msk Dill
  • Extra smör att avsluta med

Hollandaise

  • 2 st äggulor
  • 100 g smör
  • 2 msk reducerad räkfond
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och vitpeppar

Instruktioner

Så gör du:

    Omelett

    • Knäck äggen i en skål, tillsätt lite vatten och vispa lätt.
    • Smält smör i en panna på låg värme. Häll i äggsmeten och rör försiktigt hela tiden så äggen sakta koagulerar. Omeletten ska vara mjuk och silkeslen, inte hårt stekt.
    • Stek omeletten lätt

    Gör hollandaisen

    • Vispa äggulor, räkfond och citronjuice över vattenbad. Tillsätt smält smör i en tunn stråle under vispning tills såsen blir tjock och len. Smaka av med salt och vitpeppar.
    • Fyll och toppa
    • Vänd ner hackade räkor i hollandaisen. Fyll omeletten med såsen och vik försiktigt ihop. Avsluta med ett tunt lager smör på utsidan för glans och extra smak.