Misomarinerad skrei med ris
Misomarinad är ett enklet japanskt knep för att skapa vardagslyx!
Portioner:
Ingredienser
- 2 st Skrei portionsbitar
- 2 dl Ris rundkornigt ris eller sushiris
- 1 msk vit misopasta
- 1 msk japansk soja
- 1 msk mirin eller risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 tsk riven färsk ingefära
- Sesamfrön Till servering
- salladslök Till servering
- lime till servering Till servering
Instruktioner
🍳 Instruktioner
Förbered riset:
- Skölj riset i kallt vatten tills vattnet är klart. Koka enligt anvisningarna. Håll varmt under lock.
Gör marinaden:
- Blanda misopasta, soja, mirin, sesamolja, honung, vitlök och ingefära i en skål. Rör om tills mison lösts upp.
Marinera skreien:
- Lägg fisken i en skål eller plastpåse och häll över marinaden. Täck och ställ i kylskåp i minst 30 minuter – men gärna 4–24 timmar för djupare smak och saftigare konsistens.
Tillaga skreien:
- Grilla på direktvärme på grillen eller Hetta upp en grillpanna med lite olja på medelhög värme. Tillaga fisken ca 2–3 minuter per sida (eller tills köttet blir vitt och delar sig i lameller) ca 40-45°C i innertemp. Pensla gärna med extra marinad under tillagningen. (marinad som rinner ned i glöden ger extra röksmak på fisken)
Servera:
- Lägg upp riset på tallrikar. Toppa med skrei, salladslök, sesamfrön och pressad lime.
Rekommenderade produkter
Skreitorsk – Ryggfilé – 2.5kg
1490 kr3 Heta såser
199 krSriracha Chilisås, 250 ml
69 krLiten Hällefilé, 2kg
895 krLaxfilé med Skinnsida, Premium 2.4kg
Det ursprungliga priset var: 1198 kr.1078 krDet nuvarande priset är: 1078 kr.








