Grillad Lax med Olivoljebakad Vit Sparris och Västerbottensostaioli

Grillad Lax Med Sparris
Av : @mikaelgo

Grillad Lax med Olivoljebakad Vit Sparris och Västerbottensostaioli

Ett trevligt recept som vi fått låna av Mikaelgo från instagram.

Ingredienser

För laxen:

  • 600 g laxfilé 150 g per person
  • Salt och peppar efter smak

För sparrisen:

  • 12 st vita sparrisar 3 per person
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

För Västerbottensostaiolin:

  • 2 dl majonnäs 100 g fint riven Västerbottensost ca 50% av aiolin
  • 1 vitlöksklyfta
  • pressad 1 tsk citronsaft
  • Salt och peppar efter smak

Instruktioner

Förbered laxen:

  • Förvärm grillen eller en grillpanna.
  • Krydda laxfiléerna med salt och peppar.
  • Grilla laxen till en innertemperatur av 42°C

Förbered sparrisen:

  • Förvärm airfryern till 150°C.
  • Skala den vita sparrisen noggrant och skär av den träiga delen längst ner.
  • “Dressa” sparrisen med olivolja, salt och peppar.
  • Lägg sparrisen i airfryern och tillaga i 10 minuter, eller tills de är mjuka men ändå har en lätt krispighet.
  • Det går också att grilla sparrisen.

Gör Västerbottensostaiolin:

  • I en skål, blanda majonnäs, riven Västerbottensost, pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
  • Rör om tills allt är väl blandat.
  • Smaka av och justera kryddningen om det behövs.

Förbered Marchésalladen:

  • Lägg Marchésalladen i en stor skål.
  • I en liten skål, vispa ihop vit balsamico och olivolja.
  • Häll dressingen över salladen och blanda väl.
  • Toppa med rostade sesamfrön, salt och peppar.
Måltid: Huvudrätt, Middag
Kategori: Lax