Sashimi
SASHIMI
Lax i folie med potatis, äpplen, lök och dill
Lax i folie med grönsaker är en enkel och lättlagad rätt som passar bra att tillaga på grillen. Rätten görs genom att laxfilé skärs i serveringsbitar och fördelas tillsammans med potatis, rädisor, rödlök och äpple på ark av aluminiumfolie. Dill, citronsaft, olivolja, salt och peppar läggs sedan på toppen och foliepaketen vikas ihop och grillas i ca 10-12 minuter. När laxen är klar kan den serveras med en sallad eller en enkel sås som till exempel citronhollandaise. Det är en fräsch och hälsosam rätt som passar bra som en middag på en aktiv sommardag.
Portioner: personer
Ingredienser
- 700 gram laxfilé, utan skinn och ben
- salt och peppar
- dill
- 2 msk citronsaft
- 4 msk olivolja
- 8 st rädisor
- 4 st rödlökar
- 2 st äpplen
- 500 gram potatis
- 4 ark folie
Instruktioner
- Skär laxen i serveringsbitar.
- Koka potatis och skär i skivor. Skär äpple, lök samt rädisor i bitar.
- Fördela lax och grönsaker på så många ark av aluminiumfolie som du har laxbitar. Lägg på en riklig mängd färsk dill på toppen.
- Droppa över olivolja, citronsaft och krydda med salt och peppar.
- Vik ihop foliepaketen och lägg dem på grillen i ca. 10-12 minutter.