Pasta med räkor och chili

En enkel räkpasta som både är enkel och god. Hettan gör den perfekt som en hösträtt som sätter lyxkänsla på vardagen med vitt vin och lite sting från färsk chili. Lägg till våra lyxräkor precis i slutet av matlagningen så räkorna inte blir överlagade och tråkiga. En riktig kundfavorit. 
LANDODLAD
Pasta med räkor

Pasta med räkor och chili

Portioner: 2 portioner

Ingredienser

  • 250 gram Spaghetti
  • Salt & Peppar
  • 15 gram Persilja
  • 150 gram Skalade räkor
  • 50 gram Parmesanost
  • 1 dl Olivolja
  • 1 msk Vitt matlagningsvin
  • 8 st Körsbärstomater
  • 1 st Färsk chili
  • 2 st Vitlök
  • st citron

Instruktioner

  • Börja med att koka spaghetti enligt instruktionerna på paketet.
  • Medans pastan kokar klart finhacka vitlöken och chili och dela körsbärstomaterna, tillsätt olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och chili en kort stund - men bränn inte vitlöken då den kan bli bitter.
  • Tillsätt körsbärstomater i stekpannan och låt det steka i drygt 3 minuter.
  • Tillsätt vinet och salta och peppra efter smak, låt det puttra ihop några minuter.
  • Lägg i räkorna i stekpannan och blanda runt samt avsluta med finhackad persilja och lite citron.
  • När spaghettin är klar spara 1dl av pastavattnet och använd det för att reglera såsens tjocklek.
  • Ta parmesanosten och riv ner den i pastan tills den blir krämig.
Måltid: Räkor recept
Total tid: 20 minuter