LANDODLAD
Pasta med räkor och chili
Portioner: portioner
Ingredienser
- 250 gram Spaghetti
- Salt & Peppar
- 15 gram Persilja
- 150 gram Skalade räkor
- 50 gram Parmesanost
- 1 dl Olivolja
- 1 msk Vitt matlagningsvin
- 8 st Körsbärstomater
- 1 st Färsk chili
- 2 st Vitlök
- st citron
Instruktioner
- Börja med att koka spaghetti enligt instruktionerna på paketet.
- Medans pastan kokar klart finhacka vitlöken och chili och dela körsbärstomaterna, tillsätt olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och chili en kort stund - men bränn inte vitlöken då den kan bli bitter.
- Tillsätt körsbärstomater i stekpannan och låt det steka i drygt 3 minuter.
- Tillsätt vinet och salta och peppra efter smak, låt det puttra ihop några minuter.
- Lägg i räkorna i stekpannan och blanda runt samt avsluta med finhackad persilja och lite citron.
- När spaghettin är klar spara 1dl av pastavattnet och använd det för att reglera såsens tjocklek.
- Ta parmesanosten och riv ner den i pastan tills den blir krämig.