Här kommer ett enkelt tips för dig som gillar att grilla norsk lax — använd grillspett. Om du använder trä spett lägg dem i blöt någon time innan du skall grilla så att de inte börjar brinna.Sätt bitarna på spetten med lagom avstånd. Inte för tajt. Ungefär 4 gånger 4 cm är en bra storlek på laxbitarna.
Pensla bitarna med olja. Inte för mycket, för då kan det droppa ner på glöden och flamma till. En bra grej är att använda sig av en neutral olja som tål hög värme, t.ex. rapsolja.Eftersom laxen är i mindre bitar så kommer spettet bli klart fort. Så var beredd att snurra på spettet och ta av dom i tid så att dom inte blir torra.Då så. Då var det klart.Häll över lite chili och vitlöksolja och servera med en god fänkolssallad
Så här gör du laxspett
Måltid: Fisk recept, Grillrecept, Laxrecept, Middag, Tillagningstips
Keyword: Lax
Blötlägg spetten
Skär laxen i lagom lika stora bitar (ca 4x4cm)
Pensla bitarna med olja
Trä på laxbitarna med jämna mellanrum
Eftersom laxen är i mindre bitar så kommer spettet bli klart fort. Så var beredd att snurra på spettet och ta av dom i tid så att dom inte blir torra.
Häll över lite chili och vitlöksolja och servera med en god fänkolssallad