Ceasarsallad med Grillad Svärdfisk och läckra scampi!
Grillad svärdfisk och läckra scampi möter krämig caesarsallad. Toppat med parmesan och serverat med grillad citron. En enkel men lyxig måltid som tar dig till Medelhavets kust på ett ögonblick.
Ingredienser
Fisk och skaldjur:
- 600 g Svärdfisk skuren i 4 bitar
- 16 st Stora Scampi skalade med svansen kvar
- 2 st Citroner halverade
- Olivolja
- Salt och peppar
Caesarsallad:
- 2 st Romansallad grovt hackade
- 100 g Parmesanost riven
Caesardressing:
- 2 st Äggulor
- 2 st Sardellfiléer finhackade
- 1 st Vitlöksklyfta pressad
- 1 tsk Dijonsenap
- 2 msk Citronsaft
- 2 dl Rapsolja
- 2 msk Olivolja
- Salt och peppar
Instruktioner
Börja med att göra caesardressingen.
- Vispa äggulor, sardeller, vitlök, senap och citronsaft i en skål.
- Tillsätt oljorna droppvis under konstant vispning tills dressingen tjocknar.
- Smaka av med salt och peppar.
Grillen
- Förbered grillen eller en grillpanna till medelhög värme.
- Pensla svärdfisk, scampi och citronhalvor med olivolja och krydda med salt och peppar.
- Grilla svärdfisken någon minut per sida per sida eller tills den färdig men fortfarande saftig.
- Grilla scampin någon minuter per sida eller tills de är rosa och genomstekta.
- Grilla citronhalvorna med snittytan nedåt tills de får fina grillränder och de är genomvarma.
Sallad
- Blanda romansalladen med caesardressingen och hälften av parmesanosten.
- Fördela salladen på fyra tallrikar.
- Lägg en bit svärdfisk och 4 scampi på varje tallrik.
- Strö över resten av parmesanosten och servera med en grillad citronhalva till varje portion.