KUNDFAVORIT
Sotad skrei-torsk med ljummen sallad
Ingredienser
- 650 gram Skrei-torsk
- rapsolja
- 1 handfull, färsk dill
- 1 st citron
- 100 gram smör
- 100 gram skalade räkor
- 2 msk pepparrot
- 2 dl smetana
- 3 st ägg
- 4 st potatis
- 2 st romansallad
- salt och peppar
4 portioner
Instruktioner
- Koka potatisen
GÖR SÅ HÄR
- Koka äggen
- Rimma gärna skreien innan du sotar den. Det snabba alternativet är att lägga den i grovsalt och låta den dra i 15 min. Om du rimmar skrei så får den längre hållbarhet, fastare kött och jämnare sälta rakt igenom.
- När du sotar fisk ska du ha hög värme och inget eller lite fett. Sota i gjutjärnspanna eller teflonpanna, på båda sidor. Bitarna ska få fin färg. Dra ner värmen och låt Skreibitarna vara kvar i pannan ca 5 min, så blir fisken klar.
- Plocka gemsallad och vänd den i rapsolja med lite salt och lite citronsaft. Lägg ut det på fatet.
- Pressa potatisen över salladen. Dela de kokta äggen grovt och fördela dem över salladen.
- Klicka ut smetana. Riv pepparrot över och lägg på skreien.
- Smält smör och lägg i räkor. Riv lite citronskal över och pressa i saften. Häll det över fiskbitarna.
- Garnera med dillvippor.