Sotad skrei-torsk med ljummen sallad

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad.Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova. Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse.Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk. 
KUNDFAVORIT

Sotad skrei-torsk med ljummen sallad

Ingredienser

  • 650 gram Skrei-torsk
  • rapsolja
  • 1 handfull, färsk dill
  • 1 st citron
  • 100 gram smör
  • 100 gram skalade räkor
  • 2 msk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • 3 st ägg
  • 4 st potatis
  • 2 st romansallad
  • salt och peppar

4 portioner

Instruktioner

  • Koka potatisen

GÖR SÅ HÄR

  • Koka äggen
  • Rimma gärna skreien innan du sotar den. Det snabba alternativet är att lägga den i grovsalt och låta den dra i 15 min. Om du rimmar skrei så får den längre hållbarhet, fastare kött och jämnare sälta rakt igenom.
  • När du sotar fisk ska du ha hög värme och inget eller lite fett. Sota i gjutjärnspanna eller teflonpanna, på båda sidor. Bitarna ska få fin färg. Dra ner värmen och låt Skreibitarna vara kvar i pannan ca 5 min, så blir fisken klar.
  • Plocka gemsallad och vänd den i rapsolja med lite salt och lite citronsaft. Lägg ut det på fatet.
  • Pressa potatisen över salladen. Dela de kokta äggen grovt och fördela dem över salladen.
  • Klicka ut smetana. Riv pepparrot över och lägg på skreien.
  • Smält smör och lägg i räkor. Riv lite citronskal över och pressa i saften. Häll det över fiskbitarna.
  • Garnera med dillvippor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Franskt, nordiskt
Kategori: Fisk, recept, Skrei, tillagningstips, Torsk
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Total tid: 45 minuter