Sashimi

Sashimi är färsk fisk och skaldjur som skärs i tunna skivor och serveras utan ris. Servera sashimi med strimlade rå grönsaker och en av de goda såserna.  
APRILREA
Sashimi
Det ursprungliga priset var: 695 kr.Det nuvarande priset är: 618 kr.
APRILREA
Sashimi
Det ursprungliga priset var: 838 kr.Det nuvarande priset är: 754 kr.
Sashimi på flera sorters fisk - Ishavet.nu
Av : Norskfisk.se

Sashimi

Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 200 gram Norsk Lax
  • grönsaker
  • 2 tsk mirin
  • 4 msk vitt vin, torrt
  • 4 msk Sojasås, japansk
  • 6 msk sake
  • 3 msk kapris
  • 1 msk selleri
  • 2 msk syltgurka
  • 2 msk lök
  • 200 gram Hälleflundrafilé
  • 4 st Pilgrimsmusslor
  • Morot 🥕
  • 1 dl Sojasås, japansk
  • 0.5 st lime
  • 1 msk sesamolja

Sojasås med lime

Sashimidressing

Serveras med

Instruktioner

Gör antingen en dressing eller en enkel sojasås med sesam och lime. Det funkar även bra att använda enbart soja.

    Börja med att göra dressingen eller såsen.

      Dressing

      • Finhacka lök, saltgurka, selleri och kapris.
      • Blanda de hackade grönsakerna med övriga ingredienser till dressingen.
      • Låt dressingen dra några timmar i kylen.
      • Mirin är ett låg alkoholhaltigt risvin som kan köpas i asiatiska butiker.

      Sojasås med sesam och lime

      • Blanda sojasåsen med saften av en halv lime och sesamoljan.

      Sashimi

      • Skär fisken och pilgrimsmusslorna i tunna skivor.
      • Lägg sen upp dem på ett fat.
      • Servera med dressingen eller sojasåsen och de grönsaker du tycker är goda.
      Måltid: Förrätt, Huvudrätt
      Kök: Japanskt
      Kategori: Fisk, Hälleflundra, Lax, Pilgrimsmusslor, recept, Sashimi, Skaldjur
      Förberedelser: 30 minuter
      Total tid: 30 minuter