Filet-O-Fish med tartarsås
Ett smaskigt recept av Åse Falkman Fredrikson – 56kilo.se
Med sprödbakad torsk. Perfekt för lunch eller en riktigt trevlig vardagsmiddag framför TVn!
Portioner:
Ingredienser
Ingredienser (4 portioner)
Fiskburgare:
- 4 bitar sprödbakad torsk från Ishavet välj ut portionsbitar från 2 kg-påsen
- 4 hamburgerbröd
- 4 skivor cheddarost
Romansallad eller annan krispig sallad
Tartarsås:
- 1 dl majonnäs
- 1 msk hackad inlagd gurka
- 1 msk kapris
- 1 Dill
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1 tsk citronsaft
- Salt & peppar
Instruktioner
Gör så här:
- Tartarsås: Blanda ihop alla ingredienser och låt stå kallt.
- Fisk: Tillaga portionsbitar av sprödbakad torsk i ugn enligt anvisningar.
- Bröd: Värm hamburgerbröden och lägg ost på bottenhalvorna.
- Montering: Lägg på sallad, en bit krispig torsk och en klick tartarsås. Toppa med locket.
- Servera direkt.
Anteckningar
📎 Se originalreceptet hos 56kilo.se – ett varmt tack till Åse för inspirationen!
Rekommenderade produkter
Sprödbakad Torsk, 2kg
536 krPanerad Stillahavsspätta, 2kg
466 krTorskfilé, 2kg
596 krStillahavsspätta, 2kg
576 kr







