Fiskgratäng med lax

Denna enkla och läckra fiskgratäng med lax kan du variera med olika örter. Gör gärna en stor portion, så att du kan frysa in en del av gratängen för att äta den en dag när du inte har så mycket tid över för matlagning.
LANDODLAD

Fiskgratäng med lax

Denna fiskgratäng med lax är enkel att tillaga och kan varieras med olika örter för att skapa en unik smak. Gör en stor sats så att du kan frysa in en del av gratängen för en snabb och smakrik middag när du inte har så mycket tid över för matlagning. Denna gratäng går bra att servera med en råkostsallad för en fulländad middag. Prova detta recept och njut av en underbar middag med dina nära och kära!
Portioner: 4 Personer

Ingredienser

  • 400 gram Laxfilé, Premium
  • 1 st Salladslök
  • 1 dl Persilja
  • 6 msk Vetemjöl
  • 6 dl Matlagningsgrädde
  • 2 st Ägg
  • 4 msk Ströbröd
  • 3 msk Parmesanost
  • 2 st Morötter
  • 1 st Äpple
  • 0.5 st Citron
  • 1 nypa Muskot
  • Salt och peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 °C.
  • Skär laxen i tärningar (cirka 2 cm). Skär salladslöken i tunna skivor och finhacka persiljan.
  • Vispa ihop vetemjöl och matlagningsgrädde i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  • Smaksätt med salt, peppar och riven muskot.
  • Vispa ihop äggen i en bunke och tillsätt såsen lite i taget.
  • Vänd ner laxtärningarna, salladslöken och persiljan.
  • Häll över allt i en smord eldfast ugnsform. Strö över en blandning av ströbröd och parmesan.
  • Grädda fiskgratängen i nedre delen av ugnen i cirka 25—30 minuter.

Råkostsallad

  • Riv morot och äpple och pressa över lite citronsaft.

Servera fiskgratängen med råkostsallad och gärna lite ris. Tips: Med olika örter i fiskgratängen kan du variera smaken.

    Måltid: Fisk recept, Laxrecept, Middag
    Kategori: Lax, Räkor
    Tillagningstid: 50 minuter