LANDODLAD
Fiskgratäng med lax
Denna fiskgratäng med lax är enkel att tillaga och kan varieras med olika örter för att skapa en unik smak. Gör en stor sats så att du kan frysa in en del av gratängen för en snabb och smakrik middag när du inte har så mycket tid över för matlagning. Denna gratäng går bra att servera med en råkostsallad för en fulländad middag. Prova detta recept och njut av en underbar middag med dina nära och kära!
Portioner: Personer
Ingredienser
- 400 gram Laxfilé, Premium
- 1 st Salladslök
- 1 dl Persilja
- 6 msk Vetemjöl
- 6 dl Matlagningsgrädde
- 2 st Ägg
- 4 msk Ströbröd
- 3 msk Parmesanost
- 2 st Morötter
- 1 st Äpple
- 0.5 st Citron
- 1 nypa Muskot
- Salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Skär laxen i tärningar (cirka 2 cm). Skär salladslöken i tunna skivor och finhacka persiljan.
- Vispa ihop vetemjöl och matlagningsgrädde i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
- Smaksätt med salt, peppar och riven muskot.
- Vispa ihop äggen i en bunke och tillsätt såsen lite i taget.
- Vänd ner laxtärningarna, salladslöken och persiljan.
- Häll över allt i en smord eldfast ugnsform. Strö över en blandning av ströbröd och parmesan.
- Grädda fiskgratängen i nedre delen av ugnen i cirka 25—30 minuter.
Råkostsallad
- Riv morot och äpple och pressa över lite citronsaft.