Dilltorsk med räkor

Recept Dilltorsk med räkor Fiskbilen ishavet.nu

Dilltorsk med räkor

Denna Dilltorsk med räkor är en perfekt vardagsmiddag för hela familjen. Den är enkel att tillaga med få enkla steg och blir riktigt god. Strö lite norska räkor över som kronan på verket för en extra lyxig touch. Denna torskrätt går bra att servera med kokt potatis eller ris för en fulländad middag. Ge detta recept en chans och njut av en underbar middag med dina nära och kära!
Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram Torskfilé
  • 1 dl Dill
  • 1 dl Matlagningsgrädde
  • 2 dl Gräddfil
  • 1 st Fiskbuljongtärning
  • 2 dl Vatten
  • 0.5 st Purjolök
  • 1 st Schalottenlök
  • 100 gram Stora Räkor - 40/60
  • Salt och peppar

Tillbehör

  • Potatis, fast

Instruktioner

  • Smörj en ugnsfast form.
  • Lägg finhackad schalottenlök i botten och torsken över.
  • Skiva purjon tunt och strö över torsken.
  • Salta och peppra.
  • Värm vattnet, lös upp fiskbuljongen och blanda ihop med gräddfil och matlagningsgrädde.
  • Blanda dill i såsen och slå över torsken.
  • Sätt in i ugnen på 220 grader i 15 min.
  • Servera med potatis och strö lite färska Norska Räkor över.
Måltid: Middag
Kök: Europiskt, nordiskt
Kategori: dill, Räkor, recept, Torsk
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 20 minuter
Total tid: 30 minuter
Mängdrabatt
2.5kg från 995 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan
KUNDFAVORIT