En klassisk tunnbröd snitt kan varieras med lax, rostbiff, skinka eller annat trevligt smak som gör den vegetarisk, pescetarisk, eller karnivorisk. Detta recept är baserat på vårvildlax helsidadå den är supergod att använda sig av när man gravar – se recept.Grundiden är att ta en tunnbrödrulle bred ut smaksättning pepparrotskräm eller majonnäs med smaksättning typ Aioli eller chillimajo. Bygg på med ditt protein efter smak och sen avsluta med ruccola. Rulla ihop rullen och skär i portionsbitar. Det är både enkelt och supergott.
Tunnbrödsnittar
Ingredienser
- 0.5 supertunt skivad rödlök
- 3 st tunnbröd
- 100 gram Gravd vildlax
- 3 msk finriven pepparrot
- 100 gram philadelphiaost
- 1 tsk Gräslök (Färsk)
- Sallad, ex grönsallat, ruccola
- 0.5 tsk Gräslök (Färsk)
Instruktioner
- Gravad vildlax enligt recept.
- Blanda den rivna pepparroten med Philadelphiaosten.
- bred ut osten på tunnbröden
- lägg ut laxskivorna
- toppa med gräslök, ruccola och den tuntskivade rödlök.
- Rulla ihop från långsidan och skär i ca 5cm stora snittar.
- Lägg på ett fat och strö över lite finhackad gräslök.
- Servera tunnbrödssnittarna