Stekt röding med Aioli

Stekt eller grillad röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till. Beställ vår svenska fjällröding här. Receptet är framtaget i samarbete med Norsk fisk.  
Stekt fjällröding med aioli

Stekt röding med Aioli

Ingredienser

4 portioner

Fisken

  • 700 gram röding
  • 1 handfull, pinjenötter
  • blandad sallad
  • salt och peppar

Dressing

  • 2 msk senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 nypa, socker
  • olivolja

Aioli

  • 2 dl olivolja
  • msk dijonsenap
  • 1 st citron
  • 1 st äggula
  • Vitlök
  • salt

Instruktioner

GÖR SÅ HÄR

  • Krydda fisken med salt och peppar
  • Lägg på varm grill eller stekpanna och låt steka ca 4 minuter på varje sida.
  • Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  • Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.

AIOLI

  • Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
  • Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
  • Servera gärna med lite kokt potatis.
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Middag
Kök: Skandinaviskt
Kategori: Fisk, recept, tillagningstips
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 25 minuter
Total tid: 35 minuter