Stekt eller grillad röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till.
Beställ vår svenska fjällröding här.
Receptet är framtaget i samarbete med Norsk fisk.
1,058 kr
958 kr
Stekt röding med Aioli
Ingredienser
4 portioner
Fisken
- 700 gram röding
- 1 handfull, pinjenötter
- blandad sallad
- salt och peppar
Dressing
- 2 msk senap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 nypa, socker
- olivolja
Aioli
- 2 dl olivolja
- msk dijonsenap
- 1 st citron
- 1 st äggula
- vitlöksklyfta
- salt
Instruktioner
GÖR SÅ HÄR
- Krydda fisken med salt och peppar
- Lägg på varm grill eller stekpanna och låt steka ca 4 minuter på varje sida.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
- Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.
AIOLI
- Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
- Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
- Servera gärna med lite kokt potatis.