Stekt eller grillad röding med pinjenötter och aioli är riktigt gott. En fräsch blandsallad med senapsdressing och kokt potatis passar fint till.
Beställ vår svenska fjällröding
här.
Receptet är framtaget i samarbete med
Norsk fisk.
4 portioner
Fisken
- 700 gram röding
- 1 handfull, pinjenötter
- blandad sallad
- salt och peppar
Dressing
- 2 msk senap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 nypa, socker
- olivolja
Aioli
- 2 dl olivolja
- msk dijonsenap
- 1 st citron
- 1 st äggula
- Vitlök
- salt
GÖR SÅ HÄR
Krydda fisken med salt och peppar
Lägg på varm grill eller stekpanna och låt steka ca 4 minuter på varje sida.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
Rör samman senap, vinäger, socker, salt, peppar och olja till en dressing som du häller över blandsalladen.
AIOLI
Rör ihop salt och pressad vitlök. Tillsätt senap och äggula. Vispa.
Häll i oljan i en tunn stråle under oavbruten vispning. Vispa försiktigt i början och fortsätt tills aiolin tjocknar. Smaka av med citronsaft.
Servera gärna med lite kokt potatis.
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Middag
Kök: Skandinaviskt
Kategori: Fisk, recept, tillagningstips
Förberedelser: 10 minuter minuter
Tillagningstid: 25 minuter minuter
Total tid: 35 minuter minuter