Stekt Red Snapper med Het Vitkål, Tigerräkor och Bakad Tomat

Het red snapper serverad med lätt stekt vitkål, kryddig chili och aromatisk thaibasilika. Tillsammans med snabbt stekta tigerräkor och långbakade tomater blir det en fräsch och varm rätt med tydlig karaktär – enkel att laga och fin att lägga upp.
Av : MickeGo

Stekt Red Snapper med Het Vitkål, Tigerräkor och Bakad Tomat

Het, krispig och fräsch middag på ingång! 🔥
Stekt red snapper på en bädd av spicy vitkål, serverad med saftiga tigerräkor och söta, långbakade tomater. En riktig smakexplosion!
Portioner: 2 pers

Ingredienser

Fisk och skaldjur

  • 2 bitar red snapper-filé med skinn ca 150–180 g per bit
  • 150 g tigerräkor skalade
  • Smör och olja till stekning
  • Salt och svartpeppar

Het vitkål

  • 300 g Vitkål färsk, fint strimlad
  • 1 st Purjolök den vita och ljusgröna delen, strimlad
  • 2 msk crispy chili in oil
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 tsk Habanero hot sauce eller efter smak
  • 1/2 kruka Dill hackad
  • 1/2 kruka Thaibasilika bladen
  • Olja till stekning
  • Salt

Airfryer-bakade tomater

  • 2 st kvisttomater hela kvistar
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt

Till servering

  • 3-4 blad/knippe Thaibasilika Några extra blad för garnityr

Instruktioner

  • Instruktioner

Börja med tomaterna:

  • Sätt din airfryer på 100°C. Gnid in tomaterna med olivolja, salta och baka dem i cirka 40 minuter tills de är mjuka och skalet har börjat spricka lätt.
  • Förbered vitkålen: Medan tomaterna bakas, hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Fräs den strimlade purjolöken tills den mjuknar utan att ta färg.

Stek vitkålen:

  • Tillsätt den strimlade vitkålen och stek under omrörning i 5–7 minuter, eller tills den har mjuknat men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Dra pannan från värmen.

Smaksätt vitkålen:

  • Blanda ner crispy chili in oil, sherryvinäger, habanero hot sauce, hackad dill och majoriteten av thaibasilikabladen (spara några till garnering). Smaka av med salt och håll varmt.

Stek fisken:

  • Torka av skinnet på red snapper-filéerna noggrant och krydda med salt och peppar. Hetta upp en blandning av olja och smör i en stekpanna på medelhög till hög värme. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och stek i 3–4 minuter tills skinnet är krispigt och gyllene. Vänd och stek i ytterligare 1–2 minuter på andra sidan tills fisken är genomstekt.

Stek räkorna:

  • Lägg i tigerräkorna i samma panna och stek dem snabbt i 1–2 minuter tills de är rosa och genomstekta.

Servering:

  • Lägg upp den heta vitkålen som en bädd på tallrikarna, toppa med red snapper, de stekta tigerräkorna och de bakade tomaterna. Garnera med extra thaibasilika.
Måltid: Lunch, Middag
Kök: Europiskt
Kategori: Fisk, fisk recept, MickeGo, red snapper