Stekt Red Snapper med Het Vitkål, Tigerräkor och Bakad Tomat
Het, krispig och fräsch middag på ingång! 🔥Stekt red snapper på en bädd av spicy vitkål, serverad med saftiga tigerräkor och söta, långbakade tomater. En riktig smakexplosion!
Portioner: pers
Ingredienser
Fisk och skaldjur
- 2 bitar red snapper-filé med skinn ca 150–180 g per bit
- 150 g tigerräkor skalade
- Smör och olja till stekning
- Salt och svartpeppar
Het vitkål
- 300 g Vitkål färsk, fint strimlad
- 1 st Purjolök den vita och ljusgröna delen, strimlad
- 2 msk crispy chili in oil
- 1 msk sherryvinäger
- 1 tsk Habanero hot sauce eller efter smak
- 1/2 kruka Dill hackad
- 1/2 kruka Thaibasilika bladen
- Olja till stekning
- Salt
Airfryer-bakade tomater
- 2 st kvisttomater hela kvistar
- 1 msk olivolja
- Flingsalt
Till servering
- 3-4 blad/knippe Thaibasilika Några extra blad för garnityr
Instruktioner
- Instruktioner
Börja med tomaterna:
- Sätt din airfryer på 100°C. Gnid in tomaterna med olivolja, salta och baka dem i cirka 40 minuter tills de är mjuka och skalet har börjat spricka lätt.
- Förbered vitkålen: Medan tomaterna bakas, hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok på medelhög värme. Fräs den strimlade purjolöken tills den mjuknar utan att ta färg.
Stek vitkålen:
- Tillsätt den strimlade vitkålen och stek under omrörning i 5–7 minuter, eller tills den har mjuknat men fortfarande har kvar lite tuggmotstånd. Dra pannan från värmen.
Smaksätt vitkålen:
- Blanda ner crispy chili in oil, sherryvinäger, habanero hot sauce, hackad dill och majoriteten av thaibasilikabladen (spara några till garnering). Smaka av med salt och håll varmt.
Stek fisken:
- Torka av skinnet på red snapper-filéerna noggrant och krydda med salt och peppar. Hetta upp en blandning av olja och smör i en stekpanna på medelhög till hög värme. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och stek i 3–4 minuter tills skinnet är krispigt och gyllene. Vänd och stek i ytterligare 1–2 minuter på andra sidan tills fisken är genomstekt.
Stek räkorna:
- Lägg i tigerräkorna i samma panna och stek dem snabbt i 1–2 minuter tills de är rosa och genomstekta.
Servering:
- Lägg upp den heta vitkålen som en bädd på tallrikarna, toppa med red snapper, de stekta tigerräkorna och de bakade tomaterna. Garnera med extra thaibasilika.



