2.5kg från 995 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan FISKAD 2024!
0.075kg från 298 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan FISKAD 2024!
0.25kg från 995 kr
Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan Skagenröra recept
Prova att göra en lyxig skagenröra med våra fantastiska 40/60 räkor! Tina räkorna på en plåt med tidningspapper och salta lite extra för att höja sältan.Blanda lika mängd avhängd crème fraiche (så den inte är lika rinnig) och majonnäs med en riklig mängd hackad dill och gräslök. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. För en extra lyxig touch, blanda i lite regnbågsrom – både för smak och utseende.Skagenröra är perfekt för all sorters firande jul, påsk, eller midsommar skagenröra har en given plats på smörgåsbordet.
Ingredienser
- 500 gram stora ishavsräkor
- 75 gram Kalix Löjrom (Byt ut mot regnbågsrom)
- 50 gram Regnbågsrom (Byt ut mot Kalix Löjrom)
- 1 dl Majonnäs
- 1 dl Crème fraiche Avhängd
- 1 nypa Färsk dill
- 1 nypa Gräslök
- 2 citron
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Ta fram räkorna ur frysen och tina dem genom att sprid ut dem på ett tidningspapper. Salta lätt med havssalt.
- Vänta 30-60 minuter för att låta räkorna tina ordentligt.
- Skala räkorna, lägg de skalade räkorna i en skål, eventuellt spara ett dussin hela! Tänk på att inte slänga räkskalen utan ta vara på smakerna genom att koka fond på dem. (https://ishavet.nu/recept/recept/rakfond/)
- Finhacka den färska dillen och gräslöken.
- Blanda majonäsen och creme fraichen i en stor skål med räkorna, blanda i den finhackade dill och gräslöken.
- Smaka av med eventuellt mer salt och svartpeppar och lite citronjuice och garnera med en dillkvist.
- Tillsätt rommen om du vill ha en lite lyxigare skagenröra.