Saltbakad lax med citron
Saltbakad lax är en enkel och smakrik rätt som passar bra att tillaga på grillen. Rätten görs genom att man lägger en laxfilé på en bädd av grovt salt och täcker den med citron, persilja och gräslök. Laxen får sedan grillas i en grill under lock i ca 10-15 minuter. När den är klar kan den serveras med citronhollandaise som en god sås. Saltbakad lax är en fräsch och läcker rätt som passar bra att bjuda på till sommarmiddagen.
Portioner: personer
Ingredienser
- 600 gram Laxfilé, med skinn
- 3 st citroner
- 200 gram salt, grovt
- olivolja
- salt och peppar
- 1 handfull av persilja
- 1 Gräslök (Färsk)
Instruktioner
- Lägg ut saltet på folie. Lägg fisken på saltet med skinnsidan ner.
- Skär persiljan och gräslöken fint och gnid in i fisken.
- Skär 3 citroner så tunt som möjligt och täck köttsidan, slå in fisken i folie och lägg på grillen.
- Grilla i klotgrill under lock i ca 10-15 min.
- Citronhollandaise är gott till.