Saltbakad lax med citron

Att saltbaka lax i folie på grillen låter mer avancerat än det är. Det blir fräscht och gott och passar utmärkt när du bjuder hem några trevliga vänner på sommarmiddag.
recept Saltbakad lax med citron fiskbilen ishavet.nu
Av : Norskfisk.se

Saltbakad lax med citron

Saltbakad lax är en enkel och smakrik rätt som passar bra att tillaga på grillen. Rätten görs genom att man lägger en laxfilé på en bädd av grovt salt och täcker den med citron, persilja och gräslök. Laxen får sedan grillas i en grill under lock i ca 10-15 minuter. När den är klar kan den serveras med citronhollandaise som en god sås. Saltbakad lax är en fräsch och läcker rätt som passar bra att bjuda på till sommarmiddagen.
Portioner: 4 personer

Ingredienser

  • 600 gram Laxfilé, med skinn
  • 3 st citroner
  • 200 gram salt, grovt
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 1 handfull av persilja
  • 1 Gräslök (Färsk)

Instruktioner

  • Lägg ut saltet på folie. Lägg fisken på saltet med skinnsidan ner.
  • Skär persiljan och gräslöken fint och gnid in i fisken.
  • Skär 3 citroner så tunt som möjligt och täck köttsidan, slå in fisken i folie och lägg på grillen.
  • Grilla i klotgrill under lock i ca 10-15 min.
  • Citronhollandaise är gott till.
Måltid: Middag
Kök: Skandinaviskt, svenskt
Kategori: Fisk, Grillat, Lax, recept
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Total tid: 30 minuter