Grillad lax på spett med chorizo och vita bönor
Portioner: personer
Ingredienser
- 400 gram Laxfilé, med skinn
- 2 nypa spiskummin, malen
- 2 msk olivolja
- 1 st citron
- 2 st Vitlök
- 200 gram zucchini
- 2 st Körsbärstomater
- 2 st röd paprika
- 1 kvist rosmarin
- 5 dl hönsbuljong
- 1 st Gullök
- 2 dl vita bönor
- 4 st chorizo
- 1 handfull av persilja
Instruktioner
- Blötlägg bönorna över natten. Koka dem sedan mjuka i hönsbuljong.
- Skiva lax och chorizo.Trä lax och korv på spett. Grilla på hög värme i ca 6 minuter.
- Skär zucchinin i 2 cm tjocka halvmånar och stek dem gyllene i smör. Tillsätt finhackad lök och stek någon minut till.
- Rosta och skala paprika, samt skålla och skala tomater.
- Skär paprika och tomat i grova bitar.
- Tillsätt bönor, paprika, tomat. Låt allt puttra några minuter.
- Smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta, lite spiskummin och hackad rosmarin.
- Blanda finhackad persilja, 1 riven vitlöksklyfta och citronskal med olivolja.
- Pensla på laxspetten mot slutet av grillningen.