Räkor med Mango Habaner-aioli

Mayo_habanero

Räkor med Mango Habaner majonnäs

En enkel majonnäs som gör en god smakrik dip till räkor.
Portioner: 4

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs Gör gärna din egen
  • 1 tsk finrivet lime
  • 1 tsk limesaft
  • 2-4 droppar Mango Habanero (går att använda annan hot sauce) justera efter önskad hetta
  • En nypa salt
  • 500 gr Räkor 40/60

Instruktioner

  • Blanda aiolin – Rör ihop majonnäs, citronskal, citronsaft, finriven vitlök och några droppar Mango Habanero i en skål. Smaka av med salt och justera hettan efter smak.
  • Låt stå – Låt aiolin vila i kylen i minst 15 minuter så att smakerna får mogna.
  • Tina räkorna – Lägg upp räkorna på ett fat med tidningspapper. Salta lätt om du vill ha lite saltare räkor
  • Placera räkorna på ett fat och häll upp majonnäsen i en skål.
  • 💡 Tips! Testa att tillsätta en tesked dijonsenap i aiolin eller servera med rostat surdegsbröd för en mer mättande rätt.
Måltid: Alla hjärtans dag, Amouse Bouche, Canapee, Ceasarsallad, Gambas recept, grillat, Grillrecept, Räkor recept, tillbehör, Tilltugg
Kök: Amerikanskt, Europiskt
Kategori: chili, Chilimajonnäs, Hot Sauce
Förberedelser: 5 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Total tid: 10 minuter