Räkor med Mango Habaner majonnäs
En enkel majonnäs som gör en god smakrik dip till räkor.
Portioner:
Ingredienser
- 1 dl majonnäs Gör gärna din egen
- 1 tsk finrivet lime
- 1 tsk limesaft
- 2-4 droppar Mango Habanero (går att använda annan hot sauce) justera efter önskad hetta
- En nypa salt
- 500 gr Räkor 40/60
Instruktioner
- Blanda aiolin – Rör ihop majonnäs, citronskal, citronsaft, finriven vitlök och några droppar Mango Habanero i en skål. Smaka av med salt och justera hettan efter smak.
- Låt stå – Låt aiolin vila i kylen i minst 15 minuter så att smakerna får mogna.
- Tina räkorna – Lägg upp räkorna på ett fat med tidningspapper. Salta lätt om du vill ha lite saltare räkor
- Placera räkorna på ett fat och häll upp majonnäsen i en skål.
- 💡 Tips! Testa att tillsätta en tesked dijonsenap i aiolin eller servera med rostat surdegsbröd för en mer mättande rätt.







