SASHIMI
Poké bowl med Benella Regnbåge
Portioner: personer
Ingredienser
- 250 gram Laxfilé, Premium
- 100 gram glasnudlar
- 2 msk krasse
- 1 mogen avokado
- 15 st sockerärtor
- 2 dl tinad mango i bitar
- 2 dl sojabönor
- 1 dl pickladlök
Marinad
- 2 tsk Fisksås
- 2 msk sesamolja
- 2 msk Sojasås, japansk
Pickladlök
- 1 del ättika
- 2 delar, socker
- 3 delar, vatten
Instruktioner
- Beskrivning
- Koka nudlarna enligt förpackningen. Vänd dom i ca 1,5 msk av såsen och ställ åt sidan. Skär ner fisken i mindre bitar och marinera den i resten av såsen. Koka sojabönorna 2 min. Skär sockerärtorna i mindre bitar och dela avokadon på mitten och gröt ut innehållet.
Pickladlök:
- Skiva löken tunt. Blanda i övriga ingredienser och låt stå med fördel över natten (kan förberedas upp till en vecka innan) Görs den samma dag, värm lagen så att sockret smälter lägg sedan ner löken i den varma lagen och låt kallna. Börja med att lägga nudlarna i botten på en tallrik. Fyll sedan på med alla övriga ingredienser och avsluta med att toppa allt med krasse och sesamfrön.Smaklig måltid!