Visar alla 8 resultat

Sashimi

Sashimi är en av de mest populära rätterna i det japanska köket. Sahimi och Suhi är klassiska rätter i japan där man Sushi betyder mumsbit och betraktas som vardagsmat – här hemma är Sahsimi ofta en lyxig maträtt. Den vanligaste typen av fisk som används i sashimi är tonfisk och lax. Sashimi serveras vanligen som förrätt eller huvudrätt och är ofta tillsammans med ris och andra rätter.


 

Lyckas med hemgjord sashimi

När du beställer sashimi på en restaurang är fisken vanligtvis skivad i skivor. Om du skär fisken själv är det viktigt att använda en vass kniv och att skära mot fiskens riktning. På så sätt förhindrar du att fisken går sönder. För att bli sushi och sashimi kock krävs det lång utbildning så var inte besviken om dina bitar inte är perfekta. Om du inte är van vid att äta rå fisk kan sashimi tyckas vara en skrämmande rätt och då kan man halstra den lätt med en brännare. Pensla lite soja på fisken och bränna av ytan så att den blir lätt tillagad och njut sedan med soja, citrus och ingefära. Det mest populära sättet att tillaga råa fisk- och skaldjursprodukter är genom att servera den råå med lite havssalt. Men om du letar efter något mer elegant eller vill ha en enkel tillagningsteknik som passar bra till sashimi finns det två alternativ som är värda att överväga - halstra och grilla. Båda metoderna ger din mat en fantastisk smak utan att äventyra dess integritet för mycket, vilket gör att de kan konsumeras lätt även när de görs till sushirullar. Du kan hitta recept med båda metoderna i vår receptbank. Om du letar efter en läcker och hälsosam måltid är sashimi ett utmärkt val. Den är kalori- och fettsnål och innehåller mycket protein. Sashimi är också en bra källa till omega-3-fettsyror, som är bra för din hjärthälsa.  

FAQ Sashimi

  • Hur kommer Sashimi?
Flera av våra fiskar är av Sashimi kvalitet och levereras hem till er med smidig transport direkt till din dörr. Med den senaste frystekniken är fisken redan behandlad enligt rekommendation från livsmedelsverket att fisken ska vara fryst minst 3 dagar innan den serveras rå. Redan när vi fångar fisken har vi med hjälp av den omtalade frystekniken påbörjat nedfrysningen av de ny fångade fiskarna. Antingen fryser våra fiskare ner fisken direkt på båten om de är en längre väg tillbaka, om de är närmare land fisket sker så fryses fisken ner direkt när de ankommer till land. Samma sak gäller för fiskarna vi har i vår sashimi kategori.
  • Är fisken fiskad med hållbart fiske?
Ja det stämmer, all vår fisk är fiskad med hållbara fiske kvoter. Vi är stolta att presentera alla olika fiskare och leverantörer vi jobbar med och all vår fisk som är märkt beroende, detta då på efter krav som ställs på just den typen av fiske som krävs för att uppnå ett hållbart fiske. Vi värnar om ett hållbart fiske och en frisk natur & hav.
  • Hur tillagar man Sashimi?
Det bästa sättet att tillaga fisken Sashimi är att inte göra det,  Sashimi är speciell på det sättet att den serveras rå. Ett bra alternativ när man vill ha en bättre kost och äta mer nyttig mat, vår sashimi fisk är ett jättebra alternativ, majoriteten av fisk innehåller låga fetthalter men en hel del av bra fetter, ett bra sätt att tillaga fisk är med tålamod. En lättare tillagning som brukar gå ihop med sashimi är att flambera, så att ha sin sashimi i eller över något och lätt halstra fisken. Se gärna över våra recept för sashimi på vår receptbank.
  • Hur snabbt får jag svar om jag har frågor?
Du kan alltid ringa oss mellan kl 10-16 på vardagar och få svar direkt av vår kunniga personal. Du kan också maila till oss och kan då se fram emot svar så snabbt som möjligt beroende på vilken tid på dygnet du skriver till oss.