Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker.

Hälleflundra passar fint att grilla och tillsammans med grönsaker i folie får du en härlig sommarmiddag. Enkelt, snabbt och gott att bjuda på.

Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.

 

Sashimi

Norsk hälleflundra med örtsmör och foliebakade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

  • peppar
  • salt
  • 2 st Bifftomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st zucchini
  • 1 st citron
  • 1 msk timjan (färsk)
  • 1 msk Gräslök (Färsk)
  • 1 msk persilja
  • 600 gram Hälleflundrafilé
  • 2 msk salt
  • 1 msk ingefära
  • 2 msk olivolja
  • 100 gram smör
  • matolja

Fisken

Örtsmör

Grönsaker

Instruktioner

Marinera fisken

  • Blanda salt, riven ingefära och hackad chilipeppar och gnid in i fisken på bägge sidor.
  • Låt fisken ligga medan tillbehören tillagas

Örtsmör

  • Hacka de färska örterna.
  • Rör ner örterna i det rumstempererade smöret.
  • Smaka av med några droppar citronsaft.
  • Rulla smöret i smörpapper och lägg det i kylskåpet så att det stelnar.

Foliebakade grönsaker

  • Skär zucchinin i skivor.
  • Skär rödlöken i tunna ringar.
  • Skär bifftomaterna i tjocka skivor
  • Smörj en stor bit aluminiumfolie och lägg på grönsakerna med salt och peppar mellan lagren.
  • Droppa på lite olja och paketera folien löst runt om.

Grillning

  • Lägg foliepaketen på grillen med öppningen uppåt och stek grönsakerna tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  • Pensla fiskskivorna rikligt med olja, använd gärna ett halster och grilla dem i 2–3 minuter på vardera sida tills de är helt genomstekta.
  • Skiva smöret och lägg det på den varma fisken strax före servering.
  • Fördela grönsakerna på tallrikarna med fisken.
Måltid: Fisk recept, Hälleflundra recept, Tillagningstips
Total tid: 25 minuter