Laxtacos
Om du är sugen på en smakrik och fräsch middag, prova dessa läckra lax tacos! Detta recept innehåller enkel att följa instruktioner för att tillaga en fantastisk laxrätt med tacoskal eller tortillas, grönsaker, ost och en krämig sås. Detta är en perfekt middag för hela familjen, så ge det en chans! Du kommer inte bli besviken!
Ingredienser
- 500 g Norsk Lax
- 0.5 lök, gul
- 7 tbsp tacokryddor
- 1 dl vatten
- 1 glas tacosås
- 8 st tacotubs
Serveras med
- 0.5 st grönsallad
- 0.5 lök, gul
- 0.5 paprika
- 2 Tomat 🍅
- 1 gurka
- 1 dl majs, konserverad
- 100 g ost, riven
- 3 dl gräddfil, lätt
- 2 dl tacosås
- 2 tbsp Smör
Instruktioner
- Värm ugnen till 125 grader eller temperaturen som anges på förpackningen med tacoskal/tacotubes.
- Skär laxen i tärningar.
- Skala och finhacka löken
- Koka laxbitarna snabbt i flytande margarin i en het stekpanna med hälften av taco-kryddan. Lägg laxen åt sidan.
- Fräs löken tillsammans med resten av taco-kryddan.
- Tillsätt vatten och tacosås och låt det hela koka upp.
- Lägg tillbaka laxen i stekpannan, lägg på locket och låt den bli varm.
- Värm tacoskalen i ugnen strax före servering, eller som det står på förpackningen.
Tillbehör
- Skölj rengör sallad, lök och paprika och skär dem i tunna strimlor.
- Skölj och skiva gurka och tomat i bitar.
- Servera sallad, grönsaker och ost på ett fat eller i skålar.
- Fyll heta tacoskal med grönsaker, ost och lax, och servera med gräddfil och tacosås.
- Tips: Du kan variera tacoskalen med tortillas.