Kokt norsk skrei med rökt skinka

Norsk skrei är en exklusiv fisk som vackert parar med olika smaker. Prova det här läckra receptet, där du serverar skrei med sparris, rökt skinka och citronolja till middag.
Skrei med rökt skinka
Av : Norsk Fisk

Kokt norsk skrei med rökt skinka

Norsk skrei är en exklusiv fisk som vackert parar med olika smaker. Prova det här läckra receptet, där du serverar skrei med sparris, rökt skinka och citronolja till middag.
Portioner: 4 pers

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg Norsk skrei ryggfilé
  • 1 L vatten
  • 0.5 dl salt
  • 1 msk vinäger
  • 4 skivor rökt skinka

Sparris

  • 12 sparris grön
  • 1 msk smör
  • citronsaft

Serveras med

  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • potatis

Instruktioner

Förberedelser

  • Skär skreien i portionsbitar.
  • Koka upp vattnet, häll i salt och vinäger och lägg i skreien när vattnet kokar.
  • Dra ned värmen och låt fisken sjuda i vattnet tills den är genomkokt, 6–8 minuter. Låt inte vattnet koka med bubblor för det kan göra fisken torr.
  • Stek skinkan i en torr panna tills den är krispig.

Sparris

  • Koka sparrisen i lättsaltat vatten med smör i 2–3 minuter.
  • Skölj dem i kallt vatten direkt efter att du plockat upp dem ur det varma vattnet och häll lite citronjuice över dem.
  • Blanda citronjuice och olivolja precis före servering.
  • Servera skreien med sparris, rökt skinka och kokt potatis vid sidan. Ringla över citronoljan.
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Middag
Kök: nordiskt, Norsk
Kategori: norsk, ryggfilé, Skrei
Förberedelser: 8 minuter
Tillagningstid: 12 minuter
Total tid: 19 minuter