Hotpot med norsk hälleflundra

Hotpot med norsk hälleflundra.

En fast fin hälleflundra blir riktigt god i denna hotpot med kokosmjölk och lime.

Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.

 

Sashimi

Hotpot med norsk hälleflundra

Ingredienser

  • 600 gram Hälleflundrafilé
  • 12 st små lökar
  • 2 st morötter
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl kokosmjölk
  • 6 koriander, färsk
  • 1 st lime
  • 1 msk korianderfrön
  • 1 msk curry madras (mild)
  • msk röd chili
  • 20 gram ingefära
  • 1 st limeblad
  • 1 st citrongräs
  • 2 st Vitlök
  • 2 st Schalottenlök
  • 2 msk Majsolja
  • 1 st rotselleri

4 portioner

Instruktioner

  • Krossa alla kryddor i en mortel.

GÖR SÅ HÄR

  • Finhacka schalottenlök och vitlök.
  • Värm oljan och tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök.
  • Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt
  • Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
  • Häll över fiskbuljong och kokosmjölk och smaka av med limejuice.
  • Sila av.
  • Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
  • Tillsätt fisken de sista 3–4 minuterna.
Måltid: Fisk recept, Hälleflundra recept, Tillagningstips
Total tid: 50 minuter