Hotpot med norsk hälleflundra.
En fast fin hälleflundra blir riktigt god i denna hotpot med kokosmjölk och lime.
Receptet är gjort i samarbete med Norsk fisk.
Sashimi
Hotpot med norsk hälleflundra
Ingredienser
- 600 gram Hälleflundrafilé
- 12 st små lökar
- 2 st morötter
- 3 dl fiskbuljong
- 2 dl kokosmjölk
- 6 koriander, färsk
- 1 st lime
- 1 msk korianderfrön
- 1 msk curry madras (mild)
- msk röd chili
- 20 gram ingefära
- 1 st limeblad
- 1 st citrongräs
- 2 st Vitlök
- 2 st Schalottenlök
- 2 msk Majsolja
- 1 st rotselleri
4 portioner
Instruktioner
- Krossa alla kryddor i en mortel.
GÖR SÅ HÄR
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Värm oljan och tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök.
- Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt
- Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
- Häll över fiskbuljong och kokosmjölk och smaka av med limejuice.
- Sila av.
- Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
- Tillsätt fisken de sista 3–4 minuterna.