Sej inte mer!Sej är en torskfisk som får ett befläckat rykte då den är lätt brun eller grå i köttet jämfört med den krispigt vita torsken. Man säger (sejer) dock att sej är bättre att använda på grillen så man inte torskar då den är större i köttet än torsken. Detta recept är supergott framåt hösten när de lite mer hastiga smakerna kommer fram men man vill fortfarande stå vid grillen. Prosciutto kan lätt bli ganska salt så testa med olika typer av skinka eller sidfläsk för det som faller just dig i smaken.Servera med svedda morötter eller någon god sallad med en trevlig dressing.
Grillad Sej i prosciutto med vitlök och salivasmör
- Sej
- porscuitto
- 25 gram Smör
- 10 Salviablad
- 2 Vitlök
Linda in Sej bitarna i Prosciutto
Värm vitlök och saliva i smöret. Fräs den inte utan vitlöken och salvian ska infusera smöret.
Grilla fisken tills den har en innertemperatur på ca 30-40°. Pensla fisken med smöret medans du grillar.
Släng ihop en sallad eller koka morötter lätt som du sen grillar snabbt så att de får lite svedda fläckar.
Måltid: Huvudrätt, Lunch, Middag
Kök: Medelhavskost, nordiskt
Kategori: Fisk, Grillat, Lättlagat, prosciutto, recept, salivasmör, Sej