Smakrik fisk- och skaldjurssoppa med torsk, räkor, vitt vin, tomat och fänkål.
Beställ ingredienserna här.
Receptet är gjort i samarbete med Fiskeriet.
Erbjudande
Det ursprungliga priset var: 1,095 kr.949 krDet nuvarande priset är: 949 kr.
KUNDFAVORIT
Fisk- och skaldjurssoppa
Ingredienser
- 500 gram Torskrygg
- 200 gram Skalade räkor
- 1 knippe, Persilja
- 1 st Citron
- 3 msk Smör
- 2 msk Vetemjöl
- 2 st Vitlök
- 1 st Purjolök
- 1 pint Saffran
- 2 dl Grädde
- 5 dl Vatten
- 2 dl Vitt vin
- 2 st Fiskbuljongstärningar
- 1 halv, Färsk fänkål
4 portioner
Instruktioner
SOPPAN
- Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta
- Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter
- Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats
FISKEN
- Skär torskryggen i 2 centimeter stora kuber
- Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter
GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA
- Red av mjölet som rörts ut i tre matskedar smör.
- Smaka av med pressad citron och vitpeppar.
- Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering