Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Fisk- och skaldjurssoppa
Ingredienser
500
gram
Norsk Torskrygg
200
gram
Stora Räkor - 40/60
1
knippe, Persilja
1
st
Citron
3
msk
Smör
2
msk
Vetemjöl
2
st
Vitlök
1
st
Purjolök
1
pint
Saffran
2
dl
Grädde
5
dl
Vatten
2
dl
Vitt vin
2
st
Fiskbuljongstärningar
1
halv, Färsk fänkål
4 portioner
Instruktioner
SOPPAN
Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta
Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter
Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats
FISKEN
Skär torskryggen i 2 centimeter stora kuber
Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter
GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA
Red av mjölet som rörts ut i tre matskedar smör.
Smaka av med pressad citron och vitpeppar.
Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering