Go Back
ishavet.nu logo

Fisk- och skaldjurssoppa

Ingredienser

  • 500 gram Norsk Torskrygg
  • 200 gram Stora Räkor - 40/60
  • 1 knippe, Persilja
  • 1 st Citron
  • 3 msk Smör
  • 2 msk Vetemjöl
  • 2 st Vitlök
  • 1 st Purjolök
  • 1 pint Saffran
  • 2 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 st Fiskbuljongstärningar
  • 1 halv, Färsk fänkål

4 portioner

Instruktioner

SOPPAN

  • Strimla purjon, fänkålen och vitlöken. Fräs dem med en del av smöret och saffran i en gryta
  • Tillsätt vatten, vin och buljongtärningar och låt koka i ca 5 minuter
  • Tillsätt grädden och tomaterna, som skalats och hackats

FISKEN

  • Skär torskryggen i 2 centimeter stora kuber
  • Lägg dem i grytan och låt koka ca 5 minuter

GÖR FÄRDIGT OCH SERVERA

  • Red av mjölet som rörts ut i tre matskedar smör.
  • Smaka av med pressad citron och vitpeppar.
  • Tillsätt hackad persilja och de skalade räkorna strax före servering